Fotos: Important presència anarcosindicalista de CGT a les Marxes de la dignitat

Les Marxes de la Dignitat, on participa la Confederació General del Treball juntament amb multitud d’organitzacions sindicals, socials i polítiques, va tornar el 21 de març a Madrid per seguir reivindicant » Pa, Treball, Sostre i Dignitat «.

Les Marxes de la Dignitat han denunciat les retallades al centre de Madrid. Nou columnes de caminants han confluït a la plaça de Colón en una manifestació. Una marxa totalment pacífica i sota un fort dispositiu policial, especialment en l’entorn del carrer Gènova, on hi ha la seu del Partit Popular.

El motiu central de la protesta ha estat, un cop més, la reivindicació d’una ocupació i habitatge dignes, dels drets socials i de les llibertats democràtiques, i el rebuig a les retallades, la corrupció i la privatització de serveis. Però també s’han pogut veure pancartes contra el tractat de lliure comerç entre la Unió Europea i els Estats Units (TTIP, per les seves sigles en anglès), contra el Decret ‘3 + 2’ del ministre Wert o contra el pagament del deute.
Entre els manifestants es trobaven a més col·lectius com la Plataforma d’Afectats per l’Hepatitis C, Mares contra la Repressió o la Lliga de les Arts, PAH, els acomiadats de RTVE i els treballadors de Coca Cola. Al costat d’ells, han donat suport a la marxa sindicats alternatius, com l’anarcosindicalista CGT.

Perquè amb gairebé tretze milions de persones al llindar de la pobresa, més d’un 20% d’atur i retallades en tots els sectors, recorden, hi ha motius més que suficients per sortir al carrer.
CGT considera que cal seguir protestant als carrers, al marge de les nombroses propostes electorals i de qui governi després de les eleccions, des del convenciment que «la lluita és l’únic camí» per recuperar drets i llibertats arrabassades.
Perquè les tisorades en les polítiques socials, diuen, no són la solució sinó el problema. Per això, anuncien, convocaran una vaga general per al proper mes d’octubre.