[Fotos] CGT es concentra davant Delegació de Govern de la Comunitat Valenciana contra la repressió als moviments socials

531x709xw31-j_015.jpg.pagespeed.ic.vJg73XrUcpEl dijous 31 de juliol, la Confederació General del Treball s’ha concentrat a València per a protestar contra la criminalització i repressió als moviments que defensen els drets socials i laborals en l’Estat espanyol. El sindicat, junt amb altres col·lectius que van participar-hi com la Xarxa en Lluita, Dones i Prou, PAH-València, La Dàhlia, Constituents, 15-M…, exigiren la retirada de càrrecs i la llibertat de tots i totes les encausades, com és el cas de Carmen i Carlos de Granada

En la vesprada de l’últim dia de juliol, la CGT va convocar una concentració que, sota els lemes “Stop repressió moviments socials, la lluita social no és delicte, llibertat detinguts per lluitar i no més muntatges policials” ha evidenciat el clima repressiu imposat pels governants.

Així, la mobilització, no solament es convocava en solidaritat amb els activistes represaliats, entre ells quasi 300 sindicalistes encausats per fer valdre els drets conquistats, sinó que va advocar a més per evitar l’enduriment del Codi Penal i l’aplicació de la Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda com a Llei Mordassa.

La CGT va lamentar també les diferents vares de mesurar de la justícia en funció de la ideologia en referència als banquers i polítics corruptes i lladres que estan en llibertat i als 18 neonazis de FAS absolts aquesta setmana per l’Audiència Provincial de València en considerar insuficients les proves i “oblidar” els delictes d’odi feixista.

En la concentració, que es va produir després de la celebració en la Pl. dels Pinazo (front a Delegació de Govern també) d’una reunió pública de l’Assemblea de Desempleades i Precàries de CGT-València on es va treballar sobre la xarxa de solidaritat que s’està desenvolupant, la Secretària General de CGT del País Valencià va puntualitzar, micro en mà, diversos aspectes.

Emilia Moreno va afirmar d’una banda, que n’hi ha gent que està a punt d’entrar en presó i que cal manifestar la solidaritat i estar amb ells, que la lluita té un recorregut llarg i va anunciar, finalment, la Jornada de Lluita Estatal convocada per CGT per al dia 30 de setembre.

Gabinet de Premsa CGT-PV

Fotos: Antonio Pérez Collado (Secretari Acció Social CGT-PV) i Juan Ramón Ferrandis (SFF CGT-València)

531x399xw31-j_018.jpg.pagespeed.ic.e2VQwCwiV5531x399xw31-j_022.jpg.pagespeed.ic.ix97J6ocmS531x399xw31-j_024.jpg.pagespeed.ic.tkSy7-KKZa531x399xwimg-20140731-wa0008.jpg.pagespeed.ic.rSd4jfYeKa531x399xwimg-20140731-wa0009.jpg.pagespeed.ic.mAIyOGI_EJ