FAPA València reclama el pagament de les beques del curs 2012/13

llibres-2FAPA València denuncia l’impagament per part de la Conselleria d’Educació de les ajudes a l’alumnat de primària i secundària i la falta d’inversió en l’escola pública que va culminar en l’eliminació de la convocatòria de beques per a l’alumnat.

Les més de 13.000 reclamacions que FAPA va presentar a la Conselleria d’Educació per registre d’entrada entre els mesos d’octubre i novembre provocaren que l’administració pagara les ajudes de llibres del curs 2011-2012 “però no les del curs passat que encara es deuen a tot l’alumnat de primària i secundària”, segons denuncia FAPA València en un comunicat fet públic aquest dijous.

L’import de les ajudes del curs 2012/2013 puja a un total de 28,7 milions d’euros “que la federació sempre s’ha preguntat on estan si estaven pressupostats per a ajudes de llibres”, apunta la mateixa nota.

FAPA València denuncia que “ja han passat els tres mesos prescriptius i la Conselleria no dóna cap resposta a les reclamacions presentades”. Per aquesta raó FAPA València ha enviat un escrit dirigit a la Consellera Català “perquè faça efectiu el pagament de l’import als beneficiaris de les beques del curs 2012/2013 o que almenys done una resposta als milers de pares i mares que van presentar cadascuna de les instàncies”.

La presidenta de la Federació, Eva Grimaltos, es pregunta on estan els diners pressupostats l’any 2013 en la partida d’educació per a l’ajuda de llibres de text i subratlla que “les famílies no tenim la culpa de la nefasta gestió dels nostres recursos públics per part d’un govern que ha apostat per altres qüestions però no per una política educativa pública”.