Estadístiques de sinistralitat laboral d’agost de 2023

Ja es troba disponible l’últim informe estadístic interanual d’accidents de treball i de malalties professionals en la Comunitat Valenciana d’agost de 2023. També es poden consultar els resums corresponents a l’informe d’accidents de treball i al de malalties professionals.

Darrere de cada mort hi ha veritables tragèdies, diàriament, per a nombroses famílies. Actuar davant dels accidents de treball que provoquen gairebé 2 morts al dia.

Des de CGT volem denunciar totes les morts a la feina, fins al mes d’octubre es van comptabilitzar 507. Cal establir unes condicions laborals més dignes perquè els vincles de la precarietat i la sinistralitat són evidents. En aquest sentit, és vital avançar cap a un mercat laboral amb ocupació estable i de qualitat i derogar ja les darreres reformes laborals, especialment la del 2012, que ha devaluat el treball, disparat la temporalitat i parcialitat dels contractes i ha promogut l’aparició de riscos psicosocials (molts potenciadors de patologies que deriven en infarts i vessaments cerebrals, primera causa de mort a la feina).

Ja està a la nova fitxa d’investigació d’accidents (FIA) de l’INVASSAT: Accident greu per caiguda d’un palet emmagatzemat en una prestatgeria situada a l’interior d’una cambra congeladora. Accedisca a la nostra secció Fitxes d’investigació d’accidents. Les FIA estan basades en accidents reals investigats pel personal tècnic de l’INVASSAT. No obstant això, poden contindre elements o aspectes modificats o addicionals, relacionats amb aquests, a fi d’aconseguir una major eficàcia didàctica. Aquestes fitxes no pretenen una anàlisi exhaustiva del succés accidental, sinó posar de manifest les circumstàncies en les quals ocorre, així com les principals causes i mesures preventives o correctives a adoptar.