Els treballadors de VAERSA mantenen la vaga

El Comitè de vaga de Vaersa, compost per representació de tots els sindicats, ha decidit mantenir la convocatòria de vaga prevista el proper divendres dia 28 de juliol, després de constatar al Tribunal d’Arbitratge Laboral celebrat aquest dijous la impossibilitat de desbloquejar el conflicte.

Aquest matí s’ha realitzat la penúltima de les concentracions previstes en el calendari de mocilizaciones a les portes del Palau de la Generalitat per exigir que el Govern valencià assumisca responsabilitats, prèvia a la del proper divendres 28 en plena jornada de vaga.

El Comitè d’Empresa de VAERSA ​​va acudir al TAL «com a mostra de la voluntat conjunta d’arribar a un acord, i després de més d’una seny de negociacions». A la reunió la representació legal dels treballadors hauria ofert a l’empresa una sèrie de punts que, de ser acceptats, haguessin suposat la desconvocatòria de les mobilitzacions. La negativa de la Direcció de VAERSA ​​va precipitar que el TAL finalitzés sense acord.

Entre les reivindicacions del comitè destaquen una equiparació salarial per a tot el personal de VAERSA ​​que estigui cobrant per sota del mínim establert en l’Administració. A més, s’exigeix ​​l’arxiu dels expedients disciplinaris vigents, oferint la possibilitat de tornada a la feina als que la justícia hagi declarat acomiadats de manera improcedent durant l’últim any.

Finalment, també es planteja la constitució immediata d’una taula de negociació amb totes les conselleries implicades, Hisenda, Sector Públic, Agricultura i Medi Ambient, amb l’objectiu de solucionar l’adjudicació directa, no per encomana, dels serveis que presta Vaersa, abans que finalitzi l’any.

Des del comitè lamenten la recrudescència del conflicte, tot i que afirmen que «no ens ha sorprès que Vaersa hagi passat, de nou, la pilota: aquesta vegada els receptors de la passada han estat Hisenda i el Consell, però sí que ens ha sorprès que l’empresa no hagi fet cap contraproposta, sent que alguns dels punts sol·licitats seva potestat exclusiva «.

En el Consell d’Administració de Vaersa consten persones amb càrrecs en totes les administracions implicades, de manera que la RLT considera que l’empresa no té cap voluntat de negociar i segueixen passant-responsabilitats els uns als altres.

En conseqüència, els sindicats presents en VAERSA ​​anuncien el manteniment de les mobilitzacions i la intenció d’augmentar la pressió fins que algú en el Govern valencià assumisca la responsabilitat que per càrrec li toca i ens donin una solució. Tots els actors accepten que la situació està malament, però cap la soluciona. «A algú se li haurà de caure la cara de vergonya», manifesten des del Comitè de vaga.