Els pensionistes valencians en risc de pobresa

A el País Valencià, 275.952 dels 939.613 pensionistes, cobren unes retribucions que oscil·len entre els 347€ i els 593€, situant-se en nivells retributius del Llindar de la Pobresa.
La Seguretat Social va destinar en el present mes d’agost la xifra rècord de 8.042,9 milions d’euros al pagament de les pensions contributives, un 3,1 per cent més que en el mateix mes de 2013, segons les dades del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social.

Mentre la pensió mitjana nacional es va situar en 872,48 euros al mes, els nostres majors, estan percebent en les seues diferents modalitats (Orfandat, Incapacitat Permanent, Viduïtat, Jubilació…) de 803,46 euros, és a dir, 69 euros menys en relació amb la pensió mitjana nacional.
Des de CGT defensem les pensions públiques suficients per a totes i tots, els poders públics tenen ingressos suficients a través dels impostos, perquè la riquesa social que generem totes les persones, és cada vegada més gran i els estats tenen capacitat jurídica i política per a fixar d’on es recapta, qui ha d’aportar més en funció dels seus ingressos i com gastar aquests diners per a complir amb l’obligació de cobrir la necessitats vitals de les persones.

La consolidació d’una política econòmica i laboral sustentada en la desprotecció i la pèrdua de drets ha suposat un preocupant minvament dels recursos bàsics per als pensionistes més vulnerables, que a més estan sent el suport econòmic de milers de llars.

Perquè aquesta brutalitat sobre les persones pensionistes, quan més del 50% dels 8,3 milions de pensionistes, reben una pensió mensual de menys del salari mínim, és a dir 640 euros al mes?

Perquè el PP és el representant dels poders reals: la banca (Santander, BBVA, La Caixa, Banc Popular, Bankia) i les Asseguradores que totes pertanyen a la banca i les grans empreses de la construcció, energia i telecomunicacions, és a dir, de qui han generat una de les majors estafes (ells li diuen crisis) dels últims 70 anys i, el PP –igual que anteriorment el PSOE- no té cap rubor a robar a la ciutadania més de 45.000 milions d’euros (retallades en sanitat, educació i dependència) i lliurar-se’ls als banca.

Això suposa baixades automàtiques de totes pensions cada any (Índex de revalorització anual, deslligat del cost de la vida) i pèrdua d’entre un 5% i un 20% inicial en la pensió de cada nova persona pensionista a partir del 2019 (Factor de Sostenibilitat).

Això suposa una VIOLACIÓ del dret a pensions suficients i adequades.

Això suposa instaurar el TERROR sobre la població, la qual no pot entendre com tenim més de 6 milions de persones sense treball, com tenim salaris de la majoria de les persones ocupades per sota dels 800 euros i com tenen la desvergonya i inhumanitat de dir que no existeixen cotitzacions suficients i que els ingressos són insuficients, quan ells i elles provoquen aquest “desastre”.

Això suposa que milions de persones de les generacions que van entrar o haguessin d’haver entrat al mercat de treball en la dècada dels 90 del segle passat, i suporten taxes de desocupació de fins al 57%, no tindran dret a pensió contributiva, per no tenir anys suficients de cotització i passaran a la beneficència o pensió assistencial.

Cal parar-los perquè ens volen robar el Futur

Per un sistema Públic i suficient de pensions per a Totes i Tots: Repartim el treball i repartim la riquesa

La informació completa de les pensions del Sistema es pot consultar en l’arxiu adjunt.

  • DATOS PENSIONES AGOSTO
  • NP PENSIONES AGOSTO