Els bombers forestals alerten que no hi ha planificació per part de la Generalitat

Mancant l’equip de reforç per a previndre incendis a curt termini, les seccions sindicals celebraran este dilluns una reunió per a acordar possibles mobilitzacions i protestes.

Els bombers forestals de la Comunitat Valenciana denuncien que no hi ha planificació en la SGISE, la societat que depén de la Generalitat i que s’encarrega de previndre i combatre els incendis forestals. Este dilluns se celebrarà una reunió de totes les seccions sindicals per a acordar possibles mobilitzacions i protestes, ja que encara no se sap quan s’incorporarà el reforç que es contracta cada any per a previndre incendis i en el curt termini, el 24 de gener, s’acomiadaran a 22 persones que malgrat que no treballen en la SGISE sí que realitzen labors per a esta entitat.

Segons explica Ferran Edo, secretari de CGT, en esta empresa i expresident del comité d’empresa, estos 22 empleats treballen en Tragsa però porten anys fent tasques per a la SGISE. Fa uns mesos, el Síndic de Comptes va concloure que esta pràctica podria ser irregular, ja que tot el personal ha de pertànyer a la mateixa societat, i el que ha decidit la conselleria és acomiadar-los a partir d’este dimecres. Edo assegura que realitzen labors fonamentals i la gerència no sap qui s’ocuparà d’elles a partir d’ara.

Més enllà d’este problema, els sindicats denuncien que la Generalitat no té un pla per a una empresa en la qual treballen més de mil persones i que és fonamental perquè s’ocupa dels incendis forestals. Ja van protestar a l’octubre perquè no es mantingueren durant tot l’any els reforços d’estiu, i ara denuncien que els responsables de la SGISE no saben quan es reincorporaran enguany. Ferran Edo assegura que el servici de bombers forestals funciona cada vegada pitjor i demana una reunió amb la consellera Elisa Núñez.