Arxivades les multes per la Llei Mordassa, a onze sindicalistes de la vaga general de Transports del 18 de maig

  • La Confederació General del Treball (CGT) de València anuncia que Delegació de Govern ha retirat les multes imposades a 11 sindicalistes per la vaga general de Transports del passat 18 de maig sense donar cap explicació sobre aquest tema.

La Federació local de CGT a València anuncia que Delegació de Govern ha retirat les multes que van ser imposades a 11 sindicalistes per la vaga general del sector de transports que va tindre lloc el passat 18 de maig, en la qual es reclamava l’aplicació dels coeficients reductors i la jubilació als 60 anys per als conductors professionals. “L’anul·lació d’aquestes multes s’ha produït sense cap explicació per part de cap responsable de Delegació” informa Juan Miguel Font, secretari general de CGT València.

Els serveis jurídics de la federació local valenciana de l’organització anarcosindicalista afirmen que “el fet que la Delegació del Govern haja decidit arxivar les multes sense especificar els fonaments de dret en els quals es basa aquesta resolució demostra la poca solidesa dels motius de sanció imposades a les manifestants”. A més el secretari general explica que “l’aplicació i no derogació de la Llei Mordassa es troba entre el coercitiu i el recaptatori amb l’objectiu d’acoquinar i dissuadir a la població d’exercir el seu dret a manifestar-se”.

Juan Miguel Font afirma que “molta gent, per a evitar gastar-se més diners en gestions jurídiques així com per a evitar problemes legals majors, opta per pagar la multa, és per això que és necessari organitzar-se conjuntament i dotar-se d’eines col·lectives per a fer front a la repressió en totes les seues formes i intensitats”.

Des de CGT València – afirma el seu secretari general – continuaran exigint al govern que complisca la seua paraula i deroguen la Llei Mordassa “com van prometre quan estaven en l’oposició”.

Les multes retirades van ser notificades quatre mesos després de la mobilització, el 23 de setembre, quan les 11 sindicalistes identificades per la policia – nou afiliades a l’organització anarcosindicalista i dues a l’associació AsseTransporte – van rebre les notificacions de sanció per part de la Delegació de Govern a la Comunitat Valenciana, responsabilitat que exerceix Pilar Bernabé, del PSOE.