El salari mínim espanyol hauria de pujar 439 euros per sortir del llindar de la misèria

  • Segons l’OCDE els salaris haurien de ser equivalents almenys al 60% del sou mitjà del país, cosa que els situaria a l’Estat espanyol en 1.146 euros.

Les reformes laborals han penalitzat els salaris i l’estabilitat dels joves

La Confederació Europea de Sindicats (CES) ha destacat que Espanya té un dels salaris mínims situat per sota del llindar de sous baixos establert per l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE). Per sortir d’aquesta classificació, el salari mínim espanyol hauria de pujar 439 euros més, fins a sumar 1.146 euros des dels 707,6 actuals, per sortir de la classificació dels sous més miserables.

La CES també ha denunciat que, juntament amb Espanya, es troben en aquesta situació Bèlgica, Regne Unit, Grècia, Eslovàquia, Alemanya, Països Baixos, Irlanda, Estònia i República Txeca.

L’OCDE estableix que el llindar de salaris baixos se situa en dos terços del salari mitjà nacional de cada país. Així, segons les dades publicades per la confederació, el salari mínim espanyol hauria de pujar a Espanya un 62%, fins als 1.146,3 euros, per a arribar al 60% del salari mitjà nacional a temps complet i aconseguir així un “nivell que superi el llindar dels salaris baixos”.

En el cas d’Alemanya o el Regne Unit, l’augment seria més reduït, ja que només haurien d’apujar el seu salari mínim un 28% en el primer cas i un 22% en el segon.

La CES, creu que “l’augment dels salaris mínims al 60% del salari mitjà de cada país reduiria en gran mesura la pobresa en el treball i impulsaria el creixement econòmic”.