El personal de terra de Ryanair convoca vaga

Els sindicats CCOO, UGT, USO i CGT han amenaçat amb una vaga del personal de terra de Ryanair a Espanya si no es satisfan les seves demandes de millores laborals i salarials contemplades en la demanda de conciliació prèvia. En el document presentat davant el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA), els sindicats que representen al miler de treballadors afectats realitzen un total de dotze demandes a l’empresa, entre elles un augment salarial -un 3% per al 2016 i 2017- -, jornades laborals que no excedeixin de 214 dies a l’any o l’increment del pagament d’hores extra –la hora ordinària més 5 euros-.

Entre les peticions realitzades, els sindicats reclamen també un compromís per part de l’empresa per constituir una taula de negociació del I Conveni Col·lectiu d’Empresa, d’àmbit estatal, i que es fixi una data concreta i un calendari posterior.

Igualment exigeixen també mesures encaminades a millorar la programació de jornades laborals, la borsa de treball o la regulació dels contractes temporals i els fixos discontinus o un permís de 15 dies no retribuït avisant amb 20 dies d’antelació.

En cas que no es satisfacin les seves demandes, adverteixen, sol·licitaran la convocatòria de vaga que s’iniciarà el proper 30 de desembre.

La convocatòria de vaga es produeix dies després que pilots irlandesos, alemanys, italians i portuguesos hagin anunciat la convocatòria de vaga a Ryanair per reclamar millores laborals.