Home / Acció Sindical / El personal de l’IVASS es mobilitza davant el bloqueig de les condicions laborals

El personal de l’IVASS es mobilitza davant el bloqueig de les condicions laborals

Aquest dilluns dia 11 de desembre, els sindicats amb repreentación a l’Institut Valencià d’Atenció Social i Sanitariase han realitzat una concentració davant de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en al qual han anunciant possibles pròximes mobilitzacions si no es produeixen canvis en la situació actual.

El IVASS és una entitat de dret públic, dependent de Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que atén persones amb diversitat funcional, amb més de 800 treballadors i treballadores, disposant de Residències i Centos de Dia i Ocupacionals a València, Alacant i Castelló.

La Relació de Llocs de Treballat (RLT) de l’IVASS encara no ha estat publicada, a causa de discrepàncies entre els diferents sectors que han de aprovar-la, Sector Públic, Hisenda i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Aquesta situació ve arrossegant-se durant un any, no donant mostres en l’actualitat que es produeixi el desbloqueig. Actualment no hi ha acord entre Hisenda i la Conselleria d’Igualtat respecte a com han d’aparèixer en la RLT els llocs provinents de l’extingida Avapsa.

Per això, els sindicats representatius del IVASS, UGT, CCOO i CGT, que han estat realitzant concentracions a la Conselleria d’Igualtat des del mes d’octubre, anuncien noves mobilitzacions per sol·licitar l’aprovació i publicació al complet, de la RLT. Amb això es garantiria l’aprovació de Plans d’Estabilitat que eliminaria l’alta temporalitat de l’Entitat, on, prop del 80% de treballadors i treballadores són interins.

Entre les demandes formulades pels sindicats del IVASS també s’inclou el reconeixement de les condicions laborals de les seves treballadores i treballadors, de manera equiparada amb la resta d’empleats públics, ja que, aquests empleats i empleades cobren un 30% menys en comparació amb les persones de GVA amb la mateixa funció.