El personal de l’IVASS es mobilitza davant el bloqueig de les condicions laborals

Aquest dilluns dia 11 de desembre, els sindicats amb repreentación a l’Institut Valencià d’Atenció Social i Sanitariase han realitzat una concentració davant de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en al qual han anunciant possibles pròximes mobilitzacions si no es produeixen canvis en la situació actual.

El IVASS és una entitat de dret públic, dependent de Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que atén persones amb diversitat funcional, amb més de 800 treballadors i treballadores, disposant de Residències i Centos de Dia i Ocupacionals a València, Alacant i Castelló.

La Relació de Llocs de Treballat (RLT) de l’IVASS encara no ha estat publicada, a causa de discrepàncies entre els diferents sectors que han de aprovar-la, Sector Públic, Hisenda i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Aquesta situació ve arrossegant-se durant un any, no donant mostres en l’actualitat que es produeixi el desbloqueig. Actualment no hi ha acord entre Hisenda i la Conselleria d’Igualtat respecte a com han d’aparèixer en la RLT els llocs provinents de l’extingida Avapsa.

Per això, els sindicats representatius del IVASS, UGT, CCOO i CGT, que han estat realitzant concentracions a la Conselleria d’Igualtat des del mes d’octubre, anuncien noves mobilitzacions per sol·licitar l’aprovació i publicació al complet, de la RLT. Amb això es garantiria l’aprovació de Plans d’Estabilitat que eliminaria l’alta temporalitat de l’Entitat, on, prop del 80% de treballadors i treballadores són interins.

Entre les demandes formulades pels sindicats del IVASS també s’inclou el reconeixement de les condicions laborals de les seves treballadores i treballadors, de manera equiparada amb la resta d’empleats públics, ja que, aquests empleats i empleades cobren un 30% menys en comparació amb les persones de GVA amb la mateixa funció.