El jutge manté la investigació dels comptes del director de Vaersa

El jutge del jutjat d’Instrucció número 15 de València, Vicente Ríos, ha rebutjat un recurs de l’exdirectiu de Valenciana d’Aprofitaments Energètics i Residus (Vaersa) Enrique Simó, imputat en un cas en què investiga una presumpta malversació en l’empresa, contra la resolució en què va acordar demanar a entitats bancàries que li remetessin els extractes dels moviments dels seus comptes. El magistrat nega que es vulneri el dret a la intimitat.

Així consta en una interlocutòria, de data 13 de gener, facilitat pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en el qual el magistrat rebutja el recurs de reforma interposat per Simó contra una providència en què va acordar realitzar la petició als bancs. Contra aquesta decisió es pot posar recurs d’apel·lació.

El magistrat sosté que la decisió de demanar els extractes dels moviments dels comptes de Simó es justifica i motiva en els raonaments de l’acte amb el qual es va donar inici a les diligències, en el qual es va decidir investigar el patrimoni de l’exdirectiu, per la qual que es tracta d’una diligència derivada d’aquesta resolució.

De fet, li recorda, que en la denúncia del fiscal s’assegura que Simó i l’altre l’exdirector denunciat «no només van consentir sinó que van detreure en el seu propi benefici fons públics». A més, afirma el jutge que la sol·licitud dels seus moviments bancaris «no vulnera el dret fonamental a la intimitat del recurrent».

A més, afegeix que és una mesura o diligència «necessària» per aconseguir la finalitat perseguida per la investigació i orientada «a l’aclariment dels fets penalment rellevants objecte d’investigació» i que poden ser constitutius de delictes greus, d’acord amb les penes corresponents per ells, i sosté que hi ha una «adequació o congruència» entre aquesta mesura i els seus drets.

La gestió de Vaersa va ser qüestionada per la CGT que va denunciar la compra de 65 vehicles tot terreny per 1,4 milions d’euros el 2010; pel pagament de productivitat a directius i per l’abonament de 1,8 milions d’euros a un lletrat suposadament contractat a dit.

Levante-emv