El festival “MOSTRA LA PLOMA” presenta la seua programació de documentals i curts LGTB

laplomaprogrLambda, Col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals presenta el festival de documentals i curtmetratges LGTB “Mostra La Ploma”.

Es projectaran 6 documentals i 7 curtmetratges de diferents nacionalitats en la primera edició del festival. Les projeccions aniran acompanyades de col·loquis per debatre diferents qüestions que afecten lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals.

Aquesta nova cita a l’agenda cultural de la ciutat de València acostarà al públic produccions de qualitat que no solen tindre presència a la cartellera cinematogràfica.


El nom del festival reivindica el dret a que cada persona puga mostrar-se i expressar-se lliurement en la societat sense els límits que marquen els estereotips sexuals i de gènere.

La mostra se celebrarà els dies 5, 11, 12 i 13 de juny, dins de la programació de l’Orgull LGTB 2015 de Lambda, i participa del festival La Culta de FELGTB. Les projeccions tindran lloc al Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València i en l’Espai d’Innovació i Creació Les Naus. A més de la col·laboració d’aquests dos espais, Lambda ha comptat amb la inestimable ajuda de Zinegoak-Hegoak i de Curts per la Igualtat.

La programació s’agrupa en quatre sessions que abordaran diferents eixos temàtics: persones grans LGTB, transsexualitat, famílies diverses, drets LGTB al món, etc. En cadascuna de les sessions es projectaran documentals i curts de recent producció sobre els quals posteriorment es realitzarà un xicotet debat amb la participació del públic i figures convidades. Entre altres han confirmat la seua participació Boti García Rodrigo, ex-coordinadora de la FELGTB i Carla Antonelli, activista LGTB i parlamentària de l’Assemblea de Madrid.


INFORMACIÓ DE LES PEL·LÍCULES

Las ventanas abiertas. Francia. 2014. Dir.: Michèle Massé. 62’

A Madrid i a París, Boti, Empar, Micheline i Jocelyne, quatre dones lesbianes al voltant dels 70 anys, compten les seues pors, els seus desitjos, les seves diferències… Dones activistes que segueixen avançant en la vida, trencant tabús, compartint amors passats i presents, perquè les seues vides segueixen endavant.

El último pase. España. 2014. Dir. José Antonio Cortés Amunárriz . 4’

Una dona que ha patit una decepció amorosa, sense saber què fer, decideix entrar en un cinema.

Les persones grans LGTB. España. 2014. Dir. Maria Khan. 27’

La realitat de les persones grans LGTB és diferent, el seu tret comú es troba a la marginalitat, més enllà de les ideologies i les diferències de classe. Sis protagonistes ens relaten les seues vivències durant la seua joventut i la realitat actual, amb la certesa que tornar a l’armari no és una opció.

Deflated. USA. 2014. Dir. Dustin Shroff 5’.

Un xiquet ha de triar el seu regal en uns grans magatzems entre una gran pilota verda desinflada o una brillant i gegant pilota rosa.

Fuoristrada. Italia. 2013. Dir. Elisa Amoruso. 68’

Pi, mecànic i pilot de carreres italià, comença la seua existència com a Beatrice. Inicia una relació amb Mariana que l’accepta tal com és. Amb el fill de Mariana formen una família gens convencional en un país massa convencional.

Prinsesa. USA. 2014. Dir. Drew Stephens. 12’

Un pare s’enfronta als seus amics quan el seu fill somia en convertir-se en la princesa d’un conte tradicional filipí.

Ella. Argentina. 2013. Dir. Sheila Coto. 10’

La jove Lucía ingressa en un institut a meitat de curs. En el seu carnet d’identitat encara apareix el seu antic nom masculí. La directiva del centre pretenen evitar que continue en el mateix, però els seus companys de classe decideixen actuar.

El viaje de Carla. España. 2014. Dir. Fernando Olmeda . 65’

Trenta-dos anys després de marxar de Güimar (Tenerife), Carla Antonelli torna per trobar-se amb els seus records i fer balanç de la seua vida. “El viatge de Carla” explora aquest viatge simbòlic d’una de les activistes per la igualtat referent del col·lectiu LGTB, i des de 2011 diputada de l’Assemblea de Madrid.

Hacia una primavera rosa. España-Túnez. 2014. Dir. Mario de la Torre 17’

La clandestinitat és la situació a la qual es veu abocada la joventut àrab LGTB. Després de la frustració després de la Primavera Àrab, serà el moment d’una Primavera Rosa?

Das Phallometer. Alemania. 2014. Dir. Tor Iben. 7’

Un refugiat homosexual detingut a la República Txeca ha de superar una prova per ser admès al país.

Die Schwulenheiler. Alemania. 2014. Dir. Christian Deker y Oda Lambrecht. 30’

El documental descobreix que actualment encara certs metges a Alemanya consideren l’homosexualitat com un desordre i proposen un tractament de cura. El reporter gai Christian Deker grava amb càmera oculta les visites a les consultes d’aquests sanadors.

Desanimado. España. 2011. Dir. Emilio Martí López. 7’.

Un dibuix animat es psicoanalitza perquè no se sent integrat en el món d’acció real. Ser diferent no és fàcil però, a quina costa volem integrar-nos?

Pepper. USA. 2013. Dir. Marc Cleary y Craig Robert John. 17’

És el dia de l’aniversari del fill de Pepper. Encara que el seu fill la va rebutjar 20 anys enrere quan es va convertir en dragqueen, una trobada casual amb Charlie, un xiquet de 8 anys, li recordarà la importància de la família i d’actuar correctament.