El documental ‘No estem sols’ s’estrena al Cabanyal

La projecció, gratuïta amb entrada inversa, serà dissabte 7 de novembre a les 22 h.

EL TEM ACULL L’ESTRENA EN VALÈNCIA DE NO ESTEM SOLS, LA PEL.LÍCULA SOBRE ELS MOVIMENTS DE PROTESTA CIUTADANA

La mobilització dels veïns del Cabanyal-Canyamelar per preservar el barri és un dels eixos del documental, gravat al 2014 en València, Madrid, Barcelona, Gijón i Sevilla

Pere Joan Ventura i El Gran Wyoming, director i coproductor de No estem sols, acudiran a la projecció en el TEM i participaran en un col.loqui posterior

El pròxim dissabte 7 de novembre a les 22 hores es projectarà per primera vegada a València No estem sols, la pel.lícula que documenta la força i la imaginació amb què els moviments socials van prendre carrers i places de tot Espanya per protestar en contra dels retalls, els desnonaments, les privatitzacions o la corrupció. I ho farà al Teatre El Musical del Cabanyal-Canyamelar, un barri que és protagonista del documental, perquè la mobilització del veïnat en contra del pla d’ampliació de l’avinguda de Blasco Ibáñez és un dels eixos narratius de la pel.lícula.

No estem sols es va gravar al 2014 en València, Barcelona, Madrid, Sevilla i Gijón. A l’estrena del dissabte en València assistiran el director Pere Joan Ventura i el coproductor José Miguel Monzón, El Gran Wyoming. Ells dos, acompanyats de veïns del Cabanyal-Canyamelar que participen a la pel.lícula, mantindran després un col.loqui amb els assistents. Per a l’equip que ha treballat en este documental és una gran satisfacció poder estrenar-la a València precisament al barri del Cabanyal-Canyamelar, només un dia després de la gala inaugural amb què el teatre comença una nova etapa d’activitat.

L’accés a la projecció i al col.loqui seran gratuïts amb el sistema d’entrada inversa; és a dir, que es podrà pagar l’entrada en acabar la projecció com una manera de col.laborar amb el projecte No estem sols.  La reserva de butaques es podrà fer des de la pàgina web del Teatre El Musical i s’ha limitat a dos per persona per raons d’espai.

El documental No estem sols es va estrenar enguany a la secció oficial del Festival de Cinema de Sant Sebastià. El seu director, Pere Joan Ventura, va començar a gravar als carrers els moviments de protesta sorgits després del 15-m i va decidir fer una pel.lícula per dibuixar un mapa de l’activisme social que omplia els carrers amb moviments de protesta i aliances ciutadanes. El director va obtindre un premi Goya en 2003 per El efecto Iguazú i té una llarga trajectòria de cinema documental i de compromís social. Pere Portabella i El Gran Wyoming són els productors de la pel.lícula.

El Gran Wyoming s’ha involucrat personalment en el projecte de No estem sols, on ha posat la lletra al tema musical del documental, que canta amb el seu grup Los insolventes. De l’experiència de gravar el documental va sorgir el llibre No estamos solos, escrit per Wyoming com un avanç del contingut de la pel.lícula i que també ha servit de font de finançament per a este projecte audiovisual.

A més del dossier de premsa ampliat que enviem adjunt a este correu, al següent enllaç disposeu de material audiovisual sobre No estem sols:
https://drive.google.com/folderview?id=0B0sEc3-gjQzXfkIzb0VVSVhMRUx5X1dvQ09ubS1YMDBZeTZ3TjVCbWhqUkpfWXBnTmlWemM&usp=sharing

Trailer del documental: