El comitè de vaga d’Acciona FS denuncia “esquirolatge” de Ford i de la contracta davant Inspecció de Treball

El comitè de vaga de Aciona FS en la factoria Ford -integrat per sindicalistes de CGT, UGT i CCOO- va registrar el 9 de juliol un escrit de denúncia davant la Direcció general de la Inspecció de Treball i Seguretat Social.

En el document notifiquen que “en la vaga indefinida duta a terme els dies 1 i 2 de juliol es va vulnerar el dret fonamental a exercir la vaga” en ser ocupats els llocs de treball per diferents contractes, per la pròpia Acciona FS i fins i tot per empleats de Ford.

D’aquesta manera, el comitè de vaga insta a la Inspecció de Treball a comprovar quins van ser aqueixes empreses “i per qui han sigut contractades per a exercir aquests serveis” al llarg dels sis torns que va durar la vaga.

Davant la gravetat dels fets, els denunciants sol·liciten a la Inspecció que “prenga quantes accions siguen necessàries” per a impedir la vulneració de drets fonamentals. De resoldre’s favorablement per als sindicats la denúncia mitjançant acta d’infracció per part de la Inspecció de Treball, les empreses implicades podrien enfrontar-se tant a multes i sancions com a una demanda judicial per vulneració del dret a la vaga.

Cal destacar que la legislació protegeix aquest dret fonamental establint que l’empresari no pot efectuar cap tipus d’esquirolatge extern o intern. Així, no es pot substituir als vaguistes per altres treballadors amb l’objecte de limitar o impedir l’exercici del dret de vaga.

És a dir, és il·legal la substitució per treballadors d’un altre centre de treball diferent al que es troba en vaga, o bé cobrir els subministraments als clients d’un centre que està en vaga, des d’un altre centre de la mateixa empresa que no estiga en vaga.

Antecedents

La setmana passada, la plantilla de la principal contracta de subministrament de peces, logística i manteniment de Ford en la factoria d’Almussafes –Acciona Facility Services– va protagonitzar una exitosa vaga.

El seguiment va ser total en logística i els efectes en la multinacional de l’automòbil es van fer sentir des de les primeres hores de l’atur: problemes de subministrament, parades contínues en la producció, 225 cotxes menys.

Els treballadors exigien estabilitat –Ford potencia la competència sense escrúpols entre contractes per a assegurar-se els màxims beneficis en detriment dels drets laborals- i també posar al dia els seus salaris després de set anys de retallades.

Finalment, la mobilització va arrancar un acord amb Acciona FS en el Tribunal d’Arbitratge Laboral subscrit per UGT i CCOO, que no va acontentar a CGT i que tampoc va ser sotmès a consideració de la plantilla.