El banc d’aliments i l’oligarquia financera

El Banc d’Aliments està controlat per «La Fundación Lealtad», en mans de la gran banca i de les grans empreses que han arruïnat les arques públiques.

Desenes de milers d’espanyols no han pogut fer front a les seves hipoteques signades amb les caixes d’estalvis, la gestió fraudulenta suposar el desnonament de moltes famílies.

Aquestes caixes d’estalvis, després de ser rescatades amb milers de milions d’euros de diners públics, han estat regalades a la gran banca, juntament amb els habitatges hipotecats, la venda negocien amb fons d’inversió que no cotitzen a Espanya.

La contribució de les grans empreses a la sostenibilitat dels nostres serveis públics és d’altra banda mínima, gràcies a la seva negociació secreta amb l’actual president de la comissió europea Jean Claude Juncker, l’objectiu declarat era evitar el pagament impostos a Espanya i cotitzar, amb enormes reduccions, al paradís fiscal de Luxemburg.

Aquest desfalc a les arques públiques està en l’origen de les retallades i de l’increment de l’atur, i dels copagaments i el desmantellament i privatització del nostre sistema sanitari, els nostres serveis socials i el nostre sistema educatiu.

Les famílies desnonades es veuen forçades a alimentés en menjadors socials, atesos per milers de voluntaris espanyols, que serveixen els productes aconseguits gràcies a la solidaritat de les persones que encara mantenen el seu treball, cada vegada més precaritzat.

Aquesta col·lecta està gestionada pel Banc d’Aliments, vinculat al gran capital i controlat per «La Fundación Lealtad«, en mans de la mateixa gran banca i de les grans empreses que han arruïnat les arques públiques. La seva col·laboració amb aquestes ONG els permet incrementar, encara més, la seva desgravació fiscal.

El patronat de la fundació Lealtad el formen la constructora OHL, el president de Bankinter, el Banc Santander, Mutua Madrileña, Inditex, telefònica i PWC i bona part dels presidents dels bancs d’aliments d’Espanya estan vinculats a l’Opus Dei, segons la organització «Xarxes Cristianes».

En un sol any el Banc mou diversos centenars de milions d’euros en aliments comprats pels ciutadans, sobretot en hipermercats i grans superfícies, que d’aquesta manera no necessiten pagar la destrucció dels seus excedents. Actualment el Banc sol·licita preferentment menjar precuinat, massa rica en greix saturats, hipercalòrica i escassament nutritiva, per donar sortida a aquests productes poc saludables, especialment per als nens, i cada vegada més injuriats.

L’oligarquia espanyola ja ens ha tret gairebé tot. Ara ha descobert el negoci de les ONG, que a més de gestionar la nostra solidaritat a base de voluntariat sense sou, permet desgravar impostos i sembrar la seva ideologia.

Només la població podrà recuperar els drets de la ciutadania, on els de sempre promouen caritat rendible i casposa.

Font: Luisa Lores/Nuevatribuna