Comencen les XXV Jornades llibertàries de CGT València

  • El dilluns 27 de novembre han començat les XXV Jornades llibertàries de CGT València amb una assemblea de delegades i afiliades de CGT València i una xarrada-debat sobre les llums i les ombres dels mitjans i xarxes socials.

Aquest dilluns 27 de novembre han començat, en l’Octubre CCC (C/Sant Ferran nº12, València), les XXV Jornades llibertàries de CGT València que sota el lema “Somiant mons, construint alternatives” pretenen, com cada any continuar reflexionant sobre diferents temàtiques, lluites, propostes i moviments actuals des d’una perspectiva anarcosindicalista com apunten des de la federació local valenciana de CGT.

Com és habitual, les jornades s’han obert amb una assemblea general de delegades i afiliades de CGT València que ha comptat amb la presència de Juan Miguel Font, secretari general de la federació local, Juan Ramón Ferrandis, secretari general de CGT al País Valencià i Múrcia, i Rafael Cid, periodista i analista polític, qui ha introduït el tema a tractar en l’assemblea “la necessitat de mantindre organitzacions i espais de formació i debat autònoms de qualsevol institució aliena a la mateixa classe treballadora com aquestes jornades que es mantenen ininterrompudament durant 25 anys”. Després de l’assemblea s’ha presentat l’exposició “L’univers de Salvador Seguí” que es podrà visitar, mentre duren les jornades, en el hall de l’Octubre CCC i els assistents han gaudit d’un aperitiu.

A les 18.30 ha tingut lloc la primera de les xarrades-debat d’aquestes jornades que venia anunciada com a “Mitjans, internet, xarxes socials. Llums i ombres per a la classe treballadora” presentada pel periodista Joan Canela de Diari La Veu i amb les ponències de Julián Macías, expert en anàlisi de xarxes socials i fundador de Pandèmia Digital, i Rafael Cid, periodista i analista polític. Julián Macias ha presentat un estudi exhaustiu sobre el paper de les xarxes socials i com funciona l’entramat de les campanyes coordinades de desinformació que es donen en aquestes. D’altra banda, Rafael Cid ha recordat que les faules, la desinformació i les fake news no han nascut amb les xarxes socials, sinó que ja es donaven en els mitjans tradicionals i ha reivindicat el valor de la “parresia”, del fet de dir veritat per a fer front a la desinformació.

Les Jornades llibertàries continuaren el dimarts 28 de novembre, a les 18.30, en l’Octubre CCC, amb una xarrada debat titulada “Resistència i mobilització: la lluita de les pensions a França” en la qual participaran membres dels sindicats francesos CNT 66 i Solidaires i que serà presentat per Antonio Pérez Collado de l’assemblea de pensionistes de CGT València.