Col·lectius socials responen a Jorge Fernández Díaz sobre la Llei Mordassa

El ministre va afirmar al programa ‘Salvados’ de diumenge passat que, si algú li deia un dret o llibertat vulnerat per la Llei de Seguretat Ciutadana, es retiraria del càrrec immediatament.

«Digueu-me una llibertat o un dret que aquest projecte de llei retallada, perquè estic disposat a retirar immediatament», va afirmar el ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, al programa Salvados emès el passat diumenge. Una desena de col·lectius socials han acceptat el repte del ministre en un vídeo publicat per la plataforma No Som Delicte.

Diumenge passat, 15 de febrer, el ministre d’Interior va ser el protagonista del programa Salvados, de Jordi Évole, emès a La Sexta sota el títol #JeSuisJorge. Al programa, Fernández Díaz va afirmar que, en la seva compareixença en seu parlamentària sobre la Llei de Seguretat Ciutadana, ningú havia aconseguit aconseguit recriminar que aquesta llei vulnerés algun dret ciutadà.

En el vídeo de No Som Delicte, sota el títol #VayaseSrFernandez, col·lectius socials relacionats amb els drets de les persones migrants, la seguretat jurídica i la llibertat d’expressió detallen les amenaces que la Llei Mordassa suposa per al dret de reunió, expressió, manifestació i informació.

Entre els participants en el vídeo està José Palazón, de l’associació Prodein, que ressalta com la nova llei legalitzarà la devolució en calent de les persones migrants que arriben a territori espanyol, una pràctica prohibida per la legislació internacional. Fa pocs dies, un nou vídeo fet públic per aquesta associació va provocar que 8 guàrdia civils fossin imputats per agressions a una persona migrant a Melilla.

Al vídeo també han participat membres de la comissió Legal Sol, Greenpeace, Avaaz, CGT, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, SOS Racisme, la Plataforma pel Dret a la Llibertat d’Informació, Diagonal, o l’Associació Lliure d’Advocats, etc…

Font Diagonal