Cinc condemnats per la protesta del 15-M davant les Corts a València

  • Des dels moviments socials ja s’ha iniciat una campanya en solidaritat

Un total de cinc persones han sigut condemnades per les accions de protesta dutes a terme al juny de 2011 al voltant de les Corts el dia de la constitució de la huitena legislatura de la cambra.

El Jutjat penal número 6 de València ha dictat sentència contra cinc de les persones que van participar en les protestes dutes a terme al juny de 2011 amb motiu de la constitució de les Corts de València.

Les penes van dels 13 als 23 mesos de presó per atemptat, lesions a la policia i resistència, i al pagament d’indemnitzacions als agents implicats, per diferents quantitats, fins a un màxim de 2.400 euros.

La sentència destaca que «no queda acreditat en absolut que els agents s’excediren en l’exercici de les seues funcions», segons informa el diari Levante.

Des dels moviments socials de la ciutat ja s’ha iniciat una campanya en solidaritat amb María, una de les cinc persones imputades per a demanar la retirada de la pena d’un any i un mes per atemptat, set mesos per lesions al policia, a més de multa i indemnització a l’agent en qüestió.

Aquesta informació ha sigut publicada a Diagonal