CGT-UV dóna suport a la Vaga en les universitats del 24 de març

Des de la Secció Sindical de CGT de la Universitat de València, en relació a la convocatòria de Vaga per al dia 24 de març, convocada a nivell Estatal per les organitzacions sindicals CCOO, UGT, CSIF i CIG, volem manifestar el següent:

En primer lloc, CGT sempre ha estat oberta per a planificar i organitzar conjuntament amb altres organitzacions sindicals i estudiantils, sumant forces i esforços. En aquest sentit, volem explicitar el nostre rebuig a les formes d’aquesta convocatòria. Com ens tenen acostumats, aquestes organitzacions han decidit aquesta convocatòria de motu propi i des de les cúpules de les seues organitzacions, sense obrir la participació a CGT en la mateixa. Únicament se’ns convida, una vegada feta ja la convocatòria, a que li donem suport.

En el cas de la Universitat de València, aquesta invitació se’ns presenta dins el marc de la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública. Aquesta convocatòria duu també el suport, almenys, de dues organitzacions estudiantils. Es sorprenent com sí s’ha obert la participació a aquestes però no a CGT.

En segon lloc, donada la data de convocatòria i la precipitació de la mateixa, a més de la coincidència amb les Falles a València i la Magdalena a Castelló, el temps real per a preparar i articular una vaga exitosa és mínim. Sumant a això, el fet de les formes de la convocatòria abans expressades.

En tercer lloc, CGT vol deixar clar, per tant, que les formes de fer són fonamentals. Però no només és una qüestió de formes. Si volem actuar amb la contundència que la situació mereix i aturar els atacs que estem patint des de fa ja massa anys, s’han de buscar fórmules que passen per l’horitzontalitat en les decisions, comptant amb el major nombre de persones de la comunitat universitària, i buscant fórmules d’acció que puguen assolir els objectius que ens marquem.

En quart i últim lloc, CGT valora que, malgrat les qüestions de forma abans esmentades i donat les sobrades raons que hi ha per convocar una Vaga a les Universitats, hem decidit donar suport a la convocatòria de Vaga del 24 de març, mantenint una postura molt crítica en relació a les formes de fer des les organitzacions convocants.

Secció Sindical CGTPV- Universitat València

Manifestació a València el 24M a les 12h des de Geografia i Història