CGT seguirà lluitant per la remunicipalització dels serveis públics

  • La CGT es troba immersa en una campanya en defensa dels Serveis Públics i la remunicipalització d’empreses.

Els treballadors i treballadores no hem d’oblidar que els serveis públics i universals són una forma de salari indirecte que hem aconseguit arrencar a l’oligarquia amb un gran esforç i lluites, havent de ser considerats drets socials bàsics per a totes les persones.
El que és públic es gestiona des del privat: l’externalització dels Serveis Públics, les neteges viàries, les comunicacions postals, els transports urbans, la sanitat, l’educació, els serveis socials, el ferrocarril, l’aigua

La mercantilització dels serveis públics, ha comportat i comporta un empitjorament seriós i greu de les condicions de vida de la majoria de la societat: negació de la salut universal i gratuïta amb l’increment de morts i pèrdua de salut; expulsió de milers de joves del sistema educatiu per falta de recursos econòmics; centenars de milers de persones dependents, sense ser cuidades; abandonament criminal de qui més ho necessita; augment de la pobresa energètica, ciutats brutes i contaminades, etc.

A hores d’ara, es ve calculant que el volum dels serveis públics municipals privatitzats, a l’Estat Espanyol, es troba al voltant dels 17.400 milions d’euros, amb unes oportunitats de creixement de 19.600 milions més. Hi ha estudis solvents que indiquen que aquests serveis privatitzats tenen un sobrecost que va del 22% a més del 90%, amb encariments mitjans, segons el mateix Tribunal de Comptes el 27% en recollida d’escombraries, al 71% en neteja.

Els serveis públics municipals privatitzats són cars, d’ínfima qualitat, es van degradant amb el temps, i al final, cal rescatar amb els diners de la ciutadania. Un gran negoci per a la classe dirigent, per a la gran patronal, ja que les mateixes estan incomplint les condicions laborals, de contractació i de salut de la plantilla.

La defensa sindical dels Serveis Públics, com Drets Socials per tots i totes:
CGT considera que la tasca que realitzen aquestes empreses, té un impacte negatiu per a la ciutadania i per a la plantilla de treballadores i treballadors.
CGT entén com a imprescindible la remunicipalització dels serveis públics privatitzats durant dècades. No hi ha ni un sol benefici per a les condicions de les persones treballadores en la subcontractació massiva a «empreses amigues» duta a terme pels ajuntaments en els últims anys. CGT seguirà la lluita contra les privatitzacions que provoca l’actual gestió per part de l’Administració Pública.

La municipalització de serveis públics, és una lluita de totes.

Per la gestió dels serveis i els recursos públics, pel OCUPACIÓ i unes condicions laborals i socials dignes.
LES PERSONES, ABANS QUE EL CAPITAL.

Municipalització I DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS.

Al carrer ens trobarem.

Folleto por lo publico castellano.pdf  Manifiesto – En defensa de lo Publico Castellano.pdf  Acuerdos Congreso Ext. Pamplona 2016 web.pdf

La reversión de la gestion de los servicios públicos en la Administración Pública

Materiales de la Confederación: En el VI Congreso Extraordinario de la CGT en Iruña se acordó elaborar por parte del Gabinete Jurídico Confederal un informe jurídico sobre las diferentes formas de internalización de los Servicios Públicos, indicando las diversas fórmulas …

Por unos servicios 100% públicos en Buñol. ¡No a la privatización!

Hace unos meses, los Delegados de CGT en el Ayuntamiento de Buñol nos enteramos, como siempre en una conversación informal -dada la nula comunicación oficial por parte de la Corporación con los representantes sindicales- de que el Gobierno del Ayuntamiento …

 

José Manuel Muñoz Póliz, Secretario General de CGT: “Hay que seguir adelante con la remunicipalización”