CGT respon davant la campanya de les calúmnies, falsedats i manipulacions de l’empresa Marktel

Abans de res, volem expressar la nostra sorpresa en la quantitat de mitjans i diners que està invertint l’empresa Marktel amb la intenció de desprestigiar als treballadors que representen la CGT dins de Marktel i que van ser elegits lliurement en un procés democràtic d’eleccions.
Aquests processos democràtics mai has estat respectats per l’empresa, no es respecten els mínims drets i se succeeixen les pressions i les amenaces als delegats sindicals o treballadors que no es pleguen davant els abusos de la mateixa. La inspecció de treball ja sanciono a Marktel temps enrere a pagar milers d’euros per assetjar als delegats sindicals que no reten homenatge i es va seguir menjant demandes noves per les seves actituds mafioses amb els empleats.

L’empresa està aprofitant la por dels treballadors a perdre la feina per intentar acabar amb una de les poques armes de defensa que els queden als treballadors de Marktel, els seus drets laborals i sindicals. En els últims mesos els atacs més o menys subtils i les amenaces contra els sindicalistes de l’empresa no han deixat de succeir-se.

Per a això l’empresa a utilitzat tot tipus de trampes, mentides i tripijocs poc legals i que es troben ja denunciats als jutjats. Marktel està intentant aconseguir unes condicions absolutament precàries per a tota la plantilla, independentment que pertangues a la SL o la SA, o en la campanya que siguis. Volen globalitzar la misèria i estendre-la a tots i cada un de la persones que treballen a l’empresa, estan intentant imposar un conveni per sota de l’estatal, congelacions indefinides de salaris, així com la pèrdua dels drets adquirits per alguns treballadors que estan en diferents campanyes del grup, i que no són coneixedors que si l’empresa es surt amb la seva es veuran retallats els seus salaris i s’imposaran temps de treball poc respectuosos amb la salut dels treballadors. En definitiva Marktel vol fer legal el que és il·legal, per tal d’acomiadar de la forma més barata possible, convertint acomiadaments nuls o improcedents en procedents.

Els treballadors de Marktel que representem la CGT, vam ser elegits democràticament i deforma elegida, precisament per defensar els drets laborals de la plantilla perquè nosaltres som part d’aquesta plantilla. I com vosaltres patim les mateixes condicions precàries, l’empresa mai ens ha regalat res, de fet ja coneixeu que diversos delegats sindicals van ser sancionats i una companya també comiat.

Nosaltres tenim la consciència ben tranquil·la de quin és el nostre treball i us assegurem que totes aquestes sancions i acomiadaments van ser guanyats als jutjats com altres vegades anteriors, així s’ho vam fer arribar a l’advocat de José María Horrillo López del Rei, marquès de Vivanco , propietari de Marktel en la passada reunió que vam tenir el dimarts 7 de juliol a Madrid.

Veient Maktel que legalment ho té complicat per prendre el pèl als treballadors, i sabent que els representant de CGT no anem a signar res en contra dels nostres companys de treball, han hagut de recórrer als mètodes més covards i mesquins que existeixen, la mentida i l’abús:

– L’empresa s’ha tret de la màniga «una associació de treballadors de Marktel» com a coartada per a desviar l’atenció i manipular l’opinió dels treballadors nous o que desconeixen certes activitats de l’empresa, perquè encara no les han viscut, però que ja arribés, pels seus fets els coneixereu.

– No anem a fer-li el joc a l’empresa parlant d’aquesta «Associació» i Marktel com si fossin una cosa diferent, a partir d’ara anem a parlar de la «Associació de l’empresa», pel seu lloc els membres d’aquesta associació no es van presentar a les eleccions sindicals, ni formen part del comitè d’empresa, cap vegada han donat la cara pels drets de cap treballador. A més de que per descomptat aquesta associació no està registrada en el registre d’associacions de València.

-És Curiós que les fotocòpies repartides per l’Associació de l’empresa s’han enganxades i distribuïdes en les taules de tots els treballadors en tots els centres a primera hora, fins i tot abans d’entrar la plantilla a treballar al seu torn, quan als delegats sindicals de CGT se’ns fa l’impossible per repartir qualsevol full.

– Ens crida l’atenció que una empresa com Marktel, amb enormes beneficis pagui amb retard les nostres ja precàries nòmines, però que si tinguin diners per contractar un detectiu per seguir als treballadors de CGT fins i tot fora de la jornada laboral, fets il·legals de persecució i que atempten contra la intimitat de la vida personal i que es troben denunciats als jutjats. No només amb això l’empresa també contracte seguretat privada per a les concentracions de CGT enfront de l’empresa, un malbaratament de mitjans que mostra la debilitat d’una empresa per negociar i respectar els drets de les persones que hi treballen.

-Una Altra mostra dels tripijocs de l’empresa, és que en la passada concentració del 25 de juny, mentre protestàvem legalment a la porta del centre, l’empresa va donar permís retribuït a dues persones perquè sortissin a la concentració nostra per repartir uns comunicats insultants de l’Associació de l’empresa, on es vantaven de l’acomiadament d’una treballadora i on ens desitjaven la mateixa destinació a altres treballadors de CGT, sovint concepte de solidaritat entre treballadors no ?.

– Per tot això l’empresa, i els seus encargadillos estan obligant a signar a molts treballadors, un full per fer eleccions noves i aconseguir mitjançant la coacció (no coneixen altres mitjans) delegats que signin el que ells volen, una mostra del tarannà poc democràtic per respectar el que ja van decidir la plantilla de manera elegida, i tot això després de la negociació d’un conveni d’empresa que va ser rebutjat fins i tot amb serioses al·legacions del registre de treball, alguna cosa sens dubte il·legal.

-També Volem deixar clar que Marktel ha externalitzat el servei de VPT (Vodafone -Ono) a Elvas a Portugal amb mentides i falsedats, res han tingut a veure per descomptat els delegats de CGT que l’empresa vol ara revocar.

– La majoria dels delegats de CGT treballem en la campanya de Vodafone-Ono, l’associació de l’empresa ens acusa de voler tancar la campanya FALS, sense treballadors en la campanya no hi ha delegats, com és més que evident.

– Recordem que la gent «seriosa i professional del comitè sense CGT» va signar un conveni congelant des del 2009 fins al 2018 !!! ¿Crisi? … Amb els delegats de CGT es va demostrar els beneficis que té Marktel ….. Que reparteixin beneficis guanyats a costa nostra, en lloc de pamflets posant-nos a parir.

– Marktel no vol butlletins que informin als treballadors, ni transparència de cap tipus, és millor que ningú conegui res així es manipula i s’acollona millor a la gent. CGT valora els drets dels treballadors aconseguits i respectats amb el conveni del Sector d’Telemarketig. Els salaris pagats en data, les vacances concedides amb antelació, la prevenció dels riscos laborals, la conciliació familiar ….

Per tot això seguirem lluitant a l’empresa, al marge de la representació que tinguem en el comitè avui o demà, perquè abans de res som treballadors que coneixem els nostres drets i no volem que siguin menyspreats per Marktel, les mentides tenen una vida molt curta , i la justícia encara que lenta arriba, i us assegurem que va caure tot el seu pes sobre les abusos i altres il·legalitats de Marktel.

Que no et enganyin, que no et coaccionin. Nosaltres sabem que costat estem i tu?

-Prou De abusos laborals de Marktel

-No Més acomiadaments per estar de baixa mèdica

-Ni Congelació salarial, ni conveni d’empresa

-No A Els retards en el pagament de nòmines

-Volem Treballar sense amenaces ni mafioseos de l’empresa

TREBALLADORS I TREBALLADORES DEL GRUP Marktel VALÈNCIA

AFILIATS DE LA CONFEDERACIÓ GENERAL DEL TREBALL – CGT

9 DE JULIOL 2015

CGT Responde Ante La Campaña de Las Calumnias by Miguel Angel