CGT protesta contra la manipulació mediàtica del grup PRISA

A la concentració es van trencar simbòlicament alguns diaris per considerar-los «agents de guerra».

La Confederació General del Treball (CGT) va protestar ahir davant la seu del grup PRISA a Madrid per la desinformació i manipulació mediàtica exercida en la societat per les grans empreses de comunicació.

L’acció, coordinada per les Marxes de la Dignitat dins de la setmana de lluita abans de la manifestació del 27M, va voler denunciar el saqueig imperialista dels EUA i de la UE, la destrucció de països, el suport a règims feixistes com el de Ucraïna i el desplegament de l’OTAN a nivell mundial.

Les persones assistents van criticar el paper que els mitjans de comunicació tenen com a «agents de guerra», difonent una propaganda al servei dels poderosos. «Els mitjans de comunicació no són un quart poder sinó que formen part de l’aparell que controla la classe dominant i construeixen un discurs que legitima les accions dels poderosos perquè siguin acceptades».

La protesta es va dirigir especialment al Grup PRISA, La SER i al diari El País, mitjans que s’han fet passar com premsa d’esquerra, condicionant a molta gent que ha cregut que les seves notícies són independents. Mitjans de comunicació que encobreixen les agressions imperialistes, disfrazándolas d’intervencions humanitàries i que fabriquen notícies contra les lluites de la classe treballadora.

A continuació, la concentració es va traslladar davant del Ministeri d’Afers Exteriors per a exigir a l’Estat espanyol la sortida immediata de l’OTAN per ser una organització bel·licista i la culpable d’innombrables guerres a tot el planeta.