CGT protesta a València contra la precarietat i les morts en el treball

Amb una concentració i una performance en la Plaça de l’Ajuntament de la ciutat de València, delegats i delegades de la Confederació General del Treball han fet visible el seu rebuig a la precarietat i a una de les seues conseqüències més silenciades, la sinistralitat laboral.

Segons dades oficials, l’any 2016 es van registrar 607 morts en accidents en el treball. I en el primer semestre de 2017, es va assolir la xifra de 300. De moment, la sinistralitat s’ha vist incrementada en un 2,87%, amb un total de 657.169 accidents, 17.765 accidents més que en el mateix període de 2016.

El sindicat anarcosindicalista ha volgut, després de la celebració d’una assemblea informativa on s’ha abordat el tema “Retrat de la mortalitat en el treball, actuació sindical en la Salut Laboral”, culminar l’acció formativa amb un acte públic reivindicatiu.

Per a cridar l’atenció sobre la dimensió de les xifres, els sindicalistes han escenificat mitjançant una performance les sis morts en què es tradueixen les xifres anuals esmentades. La imatge és eloqüent i no pot deixar indiferent a ningú: sis cadàvers en filera, un resum gràfic del que li succeeix a la classe treballadora cada quatre dies aproximadament.