CGT preocupada per l’alarmant situació de la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d’Emergències (SGISE)

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, s’ha reunit aquest dijous amb els representants del comité d’empresa de la Societat Valenciana de Gestió Integral dels Serveis d’Emergències (SGISE) i ha assegurat que el servei d’extinció d’incendis forestals «està garantit».

En la trobada, la responsable d’Interior ha confirmat que les unitats de reforç per al cos tindran una duració de sis mesos i començaran a prestar servei l’1 de maig fins al 31 d’octubre, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

«NI SOLUCIONS NI RESPOSTES»

El delegat sindical de CGT en els bombers forestals de la Generalitat, Miquel Ferris, ha indicat que la consellera ha demanat «diàleg i treball conjunt» al col·lectiu, però ha advertit que serà «molt difícil» si no es produeix «un augment de la massa salarial i les places de la relació de llocs de treball (RPT)».

En aquesta línia, ha mostrat la seua «incertesa i preocupació» per la situació «alarmant» de la SGISE, al mateix temps que ha criticat que Núñez «no haja aportat ni solucions ni respostes». En qualsevol cas, ha subratllat que la titular d’Interior els ha indicat que «de moment» no tancaran l’empresa pública.

Respecte al futur de l’ens, Ferris ha avisat que està «en l’UCI» i que l’objectiu «a curt termini» de la Generalitat és «salvar la fallida». «No ens han plantejat el projecte de futur perquè està tot subjecte al pressupost, no tenen diners», ha agregat.

Per tot això, ha considerat que en 2024 serà «molt complicat avançar en la majoria de qüestions, com a molt el procés d’estabilització i el personal de reforç que començarà al maig». «No pot ser que tinguem companys que només treballen durant sis mesos i la resta de l’any han de buscar altres treballs», ha lamentat.

«Volem que totes les unitats siguen de 365 dies», ha defensat, alhora que ha reivindicat «un operatiu del segle XXI» amb un tercer torn perquè a les nits el servei «no es quede sense unitats», a més d’un conveni col·lectiu per a «solucionar la barbaritat jurídica» dels actuals quatre convenis de diferents sectors dins de la SGISE.