CGT posa en evidència la insolidaritat de l’ONCE en el lliurament dels «Premios Solidarios ONCE Comunidad Valenciana»

La Confederació va protestar un any més amb motiu del lliurament dels «premis solidaris» de l’ONCE mostrant en pancartes la falsedat i la hipocresia d’una entitat centrada en el màxim benefici i l’explotació d’una imatge que no es correspon amb la realitat.

L’Organització Nacional de Cecs Espanyols continua retallant delegacions de llarg a llarg de l’Estat. Els principals perjudicats són, tal com denuncia la Secció Sindical de la Confederació General del Treball en l’ONCE, els treballadors, obligats a desplaçar-se en aquest cas fins a Oriola a quasi 32 quilòmetres de Torrevieja, per a realitzar les gestions diàries que la labor de venedor de loteria requereix

Segons denúncia Adolfo Martínez, Secretari General de CGT en l’ONCE, “el pròxim 30 de setembre, l’ONCE tanca la delegació de Torrevieja, seguint amb la seua nefasta i negligent política de prevaldre l’econòmic sobre el social”.

D’aquesta manera, tant els venedors, uns 70 en total que s’encarreguen de la venda dels cupons de l’ONCE, com els afiliats i afiliades de Torrievieja, queden “amb uns serveis més precaris encara del que de per si mateix ja tenien: estaran obligats a desplaçar-se fins a Oriola cada vegada que la gestió diària del seu treball -devolució de «rascas», demanada de sobrant, lliurament de parts de baixa, justificants d’assistència mèdica, etc.- ho requerisca”.

A aquest problema cal sumar el fet que, segons la pròpia informació de l’ajuntament de Torrevieja, el transport públic entre Oriola i Torrevieja “és dolent: només una línia d’autobús amb poques freqüències”. Puntualitza Martínez que “açò fa incompatible l’anar i tornar en poques hores per a fer les gestions anteriorment esmentades”. I l’ONCE obvia qualsevol argument de pes per a evitar el tancament d’una altra delegació.

A més, el Secretari General de CGT-ONCE explica que “en aquest tancament, com en els anteriors, la direcció de l’ONCE malgrat argumentar per a açò causes econòmiques, no aporta balanç econòmic algun que ratifique aquestes causes. És més, el balanç econòmic de l’ONCE a Alacant és molt positiu”.

Quant a altres tancaments de centres i serveis escomesos en els últims mesos per la direcció de l’ONCE -agències, col·legis, serveis mèdics, preparació de cupó etc.-, la CGT conclou que es permeten perquè la pròpia direcció “compta amb el suport incondicional d’UGT-UTO, que no solament aplaudeix aquestes mesures, perjudicials 100% per als treballadors, sinó que en un acte d’hipocresia suprema es permet dir a eixos treballadors que els tancaments són beneficiosos per a ells”.

No en va, UGT-UTO compta amb la totalitat dels membres del comitè d’empresa de Torrevieja, “i fa ús de la seua absoluta majoria amb absolut menyspreu cap als treballadors als quals diu defensar. Ni tan sols ha “negociat” que les despeses de desplaçament que sens dubte originarà aquest tancament siguen pagats per l’ONCE perquè no han pensat que els afiliats (cecs i discapacitats visuals) depenen de tercers o de transport públic per als seus desplaçaments…”

Finalment, la CGT apunta que “cada tancament suposa un fracàs de la direcció, i aquesta conrea fracassos per centenars, sense que ni el president, Miguel Carballeda, ni cap alt càrrec haja dimitit ni cessat per açò. La direcció de l’ONCE “tapa” la seua nefasta gestió, amb inversions de pèrdues milionàries com Fórum Filatélico, Gescartera, Bankia, Caja Madrid…” Pel que, assenyala l’organització anarcosindicalista, “és imprescindible actuar contra unes polítiques que porten a l’abisme a l’ONCE, en altre temps institució que realitzava una bona labor social d’integració de persones amb algun tipus de discapacitat”.

Una labor que ha mutat per la cerca costi el que costi del màxim benefici econòmic.

Gabinet de Premsa CGT-PV