CGT participa en les accions solidàries i de protesta que es realitzen aquesta setmana a Barcelona, València i Madrid

Els col·lectius i persones que recolzem la convocatòria de les activitats en suport a les víctimes de la repressió al Kurdistan i Turquia a la ciutats amb representació diplomàtica turca, volem manifestar amb aquests acte el nostre suport solidari al poble kurd davant els atacs armats que està patint des fa anys, tant per part del ISIS com l’exèrcit i la policia turcs. Alhora que recolzem l’experiència kurda de construcció d’una societat basada en comunitats autogestionàries, lliures i federalistes.

En concret, aquests actes són: xerrada a Barcelona (15 gener, 18.30h Via Laietana, 19), concentració a València (16 de gener, 12h., Davant Consolat Turquia – Passeig de Russafa, 11) i manifestació a Madrid (16 de gener, 18h. a Pl. d’Atocha)

La nostra solidaritat amb els que pateixen la violència i el dolor volem fer-la extensiva a les víctimes de l’atemptat d’aquesta mateixa setmana a Istanbul ia les seves famílies. En cap cas pot justificar l’assassinat d’éssers humans absolutament innocents i aliens als conflictes armats que es pateixen a l’Orient Mitjà i dels quals tampoc es pot amagar un bona part de responsabilitat dels Estats occidentals, per les seves polítiques de control i explotació dels recursos econòmics, interessos geoestratègics i suport al comerç d’armes.

A més de la brutalitat d’aquesta guerra desfermada contra el poble kurd de les zones alliberades, també assistim a una repressió sistemàtica del govern presidit per Erdogan contra la població kurda que viu en zones turques, a la qual s’està sotmetent a tot tipus d’agressions: detencions, tortures, execucions i altres violacions dels Drets Humans. Aquestes campanyes militars contra població civil ja han ocasionat el desplaçament forçós de més de 200.000 persones des de 1990.

Però la nostra denúncia no és únicament contra la repressió a què se sotmet al poble kurd, sinó que fem extensiva la nostra condemna a les mesures repressives del govern de Turquia contra moviments socials, mitjans i professionals de la comunicació, sindicalistes de base i altres col·lectius de la ciutadania turca que s’oposen a les polítiques repressives governamentals.

Aquesta massacre l’Estat turc l’està duent a terme amb l’aquiescència i el silenci de les «democràcies occidentals», que callen quan qui comet atemptats contra els drets humans és un govern o grup armat amic, amb el silenci còmplice dels seus mitjans de comunicació que oculten el que als seus amos no els convé que se sàpiga, cridem a la solidaritat ia la difusió davant el sofriment i la injustícia que pateixen les ciutadanies kurda i turca que lluiten per un món millor.

Considerem que, amb el seu silenci, la UE és còmplice de la repressió a Turquia i denunciem la doble moral dels governs europeus, que condemnen la vulneració dels Drets Humans en funció de l’afinitat política amb els estats o milícies que la cometen. En el cas de Turquia els atenuants que emmudeixen a la classe política de la UE són la seva pertinença a l’OTAN i el paper que se li ha assignat al govern d’Ankara com a frontera amb el món musulmà i mur de contenció dels milions de refugiats que fugen de les guerres, les persecucions o la pobresa extrema provocades pel xoc entre la diferents formes d’aplicar el control i l’explotació dels pobles.

Exigim al govern de Turquia el cessament de qualsevol hostilitat contra la població kurda i contra els activistes socials, periodistes i grups dissidents turcs, i reclamem de les autoritats europees que prenguin mesures i sancionin la vulneració sistemàtica dels drets humans per part de l’estat turc.