CGT manifesta la seua solidaritat amb les tres magues de gener

Davant l’allau d’insults que ha patit la iniciativa de la Societat Coral El Micalet per organitzar la Festa de la Infància, la Confederació General del Treball del País Valencià manifesta:

Que lamentem profundament la voluntat permanent de generar discussió i brega per qualsevol canvi.que comporte una crítica al statu quo. També lamentar que tot l’interès s’haja centrat en el simbolisme de tres magues, per a no voler aprofundir en el vertader objectiu de la iniciativa que no era un altre que el recordar la festa de la infància que es va dur a terme pel govern republicà en el nadal de 1937, per a solaç de tots els xiquets i xiquetes que València va acollir de la resta de l’estat espanyol durant el conflicte bèl·lic.

Hauria d’omplir-nos d’orgull recordar la generositat i solidaritat de la ciutat de València durant l’any 37; quan en aquell moment es va bolcar acollint a les persones que fugien del terror generat pels colpistes de Franco.

No obstant açò, s’ha aprofitat un acte lúdic, generós, dedicat a la infància i allunyat del consumisme per a insultar, faltar al respecte i demostrar que una part de la nostra societat, molt més sorollosa que nombrosa, encara enfonsa les seues arrels en la més profunda mentalitat reaccionària i masclista, que acudeix a l’escarn de les dones, per a desacreditar tot allò que no els agrada.

Tot el nostre respecte a les tres companyes que van representar a tres magues i amb elles tres valors: llibertat, igualtat i fraternitat. Aquells que orquestren aquesta campanya de desprestigi de ben segur que els ignoren, i el nostre suport i reconeixement a la Societat Coral El Micalet, el seu esforç va donar com a fruit una bella caravana, divertida i plena de simbologia que va fer les delícies de xiquets, xiquetes i va emocionar a qui no ho som tant.

Comité Confederal CGT-PV
València, 7 gener 2016