CGT exigeix la paralització del procediment de contractació del servei de neteja del Complex Administratiu 9 d’Octubre

El sindicat demana al nou Consell que reconsidere al seu torn tot el procediment de renovació del servei de neteja de la ciutat administrativa de la Generalitat Valenciana. L’adjudicació d’aquest contracte pot suposar l’acomiadament de més del 50% de la plantilla de treballadores, com a conseqüència d’una dràstica reducció del nombre d’hores destinades al servei de neteja previstes en el nou Plec de contractació aprovat per la Conselleria d’Hisenda i Administració Pública. La decisió de la Conselleria va ser reduir el pressupost de neteja a la meitat

El contracte està pendent d’adjudicar-se, després de resoldre’s un recurs a favor de l’empresa GrupoNet, que va ser exclosa de la licitació per baixa temerària (rebaixa de preu excessiva). Aquesta empresa va oferir un preu per hora extra inferior al previst en el conveni col·lectiu del sector.

Les mobilitzacions de les treballadores de neteja de la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre contra els acomiadaments i la precarització de les seues condicions laborals van començar el 23 de setembre de 2014, i han sigut un exemple de lluita per mantenir el seu treball i per dignificar les seues condicions laborals, front a l’actitud del Consell del PP que s’ha encebat a retallar drets als col·lectius de treballadors/es més desfavorits, mentre la política de personal de la Conselleria d’Hisenda i Administració Pública ha sigut d’absolut malbaratament quant a l’increment del personal eventual col·locat a dit, que pràcticamente no ha patit retallades.

Arran d’un escrit presentat per CGT (Confederació General del Treball), en el qual s’assenyalaven les deficiències i irregularitats del Plec, la Conselleria d’Hisenda ha reconegut l’existència d’un error en el càlcul dels metres quadrats a netejar, de manera que faltarien uns 3000 m2, estant la Conselleria pendent de realitzar una proposta de modificació del contracte que contemple eixos 3000 m2.

No obstant açò, CGT segueix entenent que les condicions del Plec són insuficients per a realitzar les tasques de neteja adequades, i en açò coincideixen responsables de la gestió del Complex, que entenen igualment l’enorme dificultat per a la realització adequada del servei amb les hores establides en el Plec.

Per açò, davant l’imminent canvi de Govern, CGT sol·licita a la Conselleria que paralitze el contracte, amb la finalitat de que es puga estudiar i reconsiderar les condicions de l’actual Plec de contractació que conté greus deficiències que impedeixen prestar adequadament el servei de neteja en el Complex Administratiu.

Finalment, CGT destaca que s’acaba d’estimar el recurs que va presentar l’empresa GrupoNet, el gerent de la qual és Luis Ángel Mateo Miralles, Regidor del PP i tinent d’alcalde en l’Ajuntament d’Elx. Repeteix com a regidor del PP després de les eleccions 2015.

Gabinet de Premsa CGT-PV