CGT engega a València la iniciativa solidària Projecte d’Acompanyament Escolar

Dirigit a alumnes que estiguin cursant l’ESO, el programa del sindicat ofereix classes gratuïtes de reforç com a acompanyament educatiu per a menors sense recursos.
Les constants retallades i la implementació de la LOMCE, coneguda com a Llei Wert, han suposat una deterioració significativa de l’Educació Secundària Obligatòria.
Les successives lleis educatives han afermat en els últims anys els criteris de competitivitat al mateix temps que en els instituts es massifiquen les classes, es compta amb menys professorat i es prescindeix de programes especials, doblatges i d’altres recursos per a l’alumnat.
Aquesta realitat, així com la vocació pedagògica del moviment llibertari, expliquen l’engegada del Projecte d’Acompanyament Escolar per part de la Secretaria d’Acció Social de la Confederació General del Treball a València.
La iniciativa tracta, en paraules d’Inma Sellés, professora i militant de CGT, de “afrontar classes destinades a els qui troben dificultats i no poden pagar-se una ajuda externa. Els més desfavorits són els primers perjudicats per les retallades: els qui se surten dels estàndards i no poden seguir les classes queden exclosos. Des de CGT pretenem donar la possibilitat de rebre classes de suport i de viure també un tipus d’ensenyament crític, solidari i cooperatiu“.
D’aquesta forma, les classes s’organitzen “d’acord a les necessitats dels alumnes i alumnes que participen en el projecte“. Respectant sempre l’atenció individualitzada a l’alumnat, es contemplen, assenyala Sellés, dues modalitats: “acompanyament i reforç de totes les matèries o només de les matèries en què tinguin més dificultats“.
Així mateix, tal com es reflecteix en la memòria del projecte, dels alumnes i alumnes també s’espera un compromís que “podria ser que els de cursos superiors ajudessin als més petits fomentant així la solidaritat entre ells“.
En aquest sentit, el sindicat destaca que “els estudiants d’avui són les obreres de demà” i, des de CGT es fa el possible per comptar amb persones que tinguin “les mateixes oportunitats, amb pensament crític i amb una educació digna que promogui la lluita obrera, la solidaritat i el suport mutu“.
L’espai triat per a posar en marxa el Projecte d’Acompanyament Escolar és la Biblioteca Llibertària Ferrer i Guàrdia, un lloc dedicat al pedagog llibertari fundador de l’Escola Moderna, que es troba en el tercer pis de la seu en l’Avinguda del Cid, 154 de València.
Qui desitgi més informació o inscriure’s pot consultar la web www.cgtvalencia.org o bé dirigir-se al sindicat escrivint un correu a cgtvalencia.social@gmail.com