La CGT dona suport a la vaga dels ferroviaris francesos contra la reforma liberalitzadora del ferrocarril

Els sindicats ferroviaris francesos aspiren a bloquejar el país de manera intermitent durant els propers mesos. La vaga contra la liberalització del ferrocarril consisteix en dos dies d’aturada per cinc d’activitat fins al 28 de juny. A més de paralitzar el país, els sindicats de la SNCF pretenen erigir-se en la punta de llança d’una primavera social en contra de les reformes de Macron.

La CGT ha expressat la seva solidaritat i suport a la vaga de treballadors i treballadores ferroviàries de la SNCF contra la privatització del transport ferroviari a través de diverses xarxes internacionals en les quals participem (Red sindical internacional de solidaridad y lucha, Red Rail Sin Fronteras…) i també amb la presència de companys i companyes durant les manifestacions que van tenir lloc a França, en particular la del 22 de març.

Coneixem la situació perquè l’hem viscut. La fragmentació de les empreses públiques que gestionaven el transport ferroviari a l’estat espanyol i la privatització dels serveis han portat a un augment dels preus del transport, l’eliminació dels serveis a les àrees menys rendibles per al capital i la degradació dels serveis. Fins i tot les administracions locals ho diuen: «Els ajuntaments reben constantment queixes dels residents que arriben tard al treball, a l’escola o a cites mèdiques a causa d’horaris irregulars de trens.

Malgrat les mobilitzacions, el govern francès es nega a negociar. Com a resposta, aquesta setmana es va fer una crida a la vaga. En tots els llocs i sempre, la CGT defensa que sigui la classe obrera qui decideixi sobre les seves mobilitzacions, la seva vaga, les seves modalitats, la seva renovació, accions conjuntes, etc.

La CGT reitera el seu suport i solidaritat a les companyes i companys en vaga. És fonamental que els i les usuàries del transport, en tots els països, s’oposin als intents de privatitzar els serveis públics i lluitin per la seva millora.

La lluita és l’únic camí
La solidaritat no té fronteres.
Recolzem la lluita dels nostres i les nostres companyes a França!

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT