CGT denuncia que l’actual sistema laboral augmenta la desigualtat social i empobreix la classe treballadora

Els canvis legislatius i les reformes laborals empobreixen i precaritzen la societat, augmentant la desigualtat i instaurant un règim d’injustícia social.

En el Dia Internacional de la Salut Laboral CGT denuncia que el model actual de relacions laborals de l’Estat espanyol està malalt de neoliberalisme i absent de drets fonamentals.

Les diferents reformes laborals de PP i PSOE, i els Pactes de la Moncloa assolits en 1.977, han conformat un model precari i insegur que impossibilita el desenvolupament de qualsevol projecte de vida digne.

Aquestes reformes laborals només han perseguit la disminució de drets de la classe treballadora i la millora de les condicions d’empreses i empresaris, que cada vegada ho tenen més fàcil per explotar i acomiadar a les persones. A més s’ha aconseguit que la patronal pugui jugar amb la salut de les persones, per aquest motiu quan una persona necessita una baixa per tenir deteriorada la seva salut pugui ser acomiadada sense més.

La CGT considera que aquest marc de relacions laborals en el qual ens trobem actualment, amb importants retrocessos en els drets conquerits durant dècades per la classe treballadora, ha disminuït la capacitat d’emancipació de les persones, especialment de joves i dones.

En el Dia Internacional de la Salut Laboral, CGT assegura que només l’empoderament de les treballadores i treballadors pot generar una bona salut laboral i social.