CGT denuncia que la subcontractació de la neteja en el Complex Administratiu 9 d’Octubre suposa reduir a la meitat els llocs de treball

La Confederació General del Treball impulsa la celebració d’una assemblea de treballadores i treballadors de totes les contractes afectades. Serà el dissabte 13 de setembre a les 10h en el local del sindicat (Av. del Cid, 154) i en ella es decidiran futures accions. La central critica que la Generalitat Valenciana estiga promovent tant l’acomiadament massiu d’empleades subcontractades en el seu centre administratiu, com aprofundint en la precarització de les condicions laborals. CGT condemna les polítiques privatitzadores.

La Generalitat Valenciana ha presentat un nou plec de condicions per a la subhasta de la neteja en la seua ciutat administrativa, el flamant complex 9 d’Octubre.

Per a indignació del col·lectiu de treballadors, format majoritàriament per dones, el document arreplega nous requeriments que, de complir-se, suposarien un greu perjudici per a les 77 empleades que treballen actualment en la neteja diària de les torres.

En primer lloc, es licita per a una sola empresa un servei que actualment estan oferint sis companyies. A més, tenint en compte que moltes empleades treballen a mitja jornada, o fins i tot dues hores diàries, “en el cas que totes estigueren a jornada completa, desapareixerien ja d’entrada 11 llocs de netejadora, un i mig d’especialista i 2 i mig de responsables d’equip. Si aplicàrem mitges jornades serien 22 llocs de treball”, explica CGT en un comunicat que ha repartit ja en el centre de treball.

Així mateix, el plec arreplega una reducció en el segon any del 29,10% d’hores de treball efectives, xifra que es tradueix en altres 10 persones a jornada completa o 20 empleades a mitja jornada acomiadades.

Una mesura que, tal com s’afirma des del sindicat de neteja de CGT a València “aprofundeix en les diferències del servei en funció de l’estatus. Mentre els consellers tenen assegurada la neteja diària i total de la seua planta, els treballadors del complex veuran significativament minvada la neteja de despatxos, arxius, etc.”

Finalment, CGT assenyala també la rebaixa del preu hora marcat per l’administració que, òbviament, repercutiria en els salaris del personal. En aquest sentit, el sindicat culpa a les polítiques privatitzadores de la situació actual de precarietat que pateix el sector de la neteja.

Front a la política de subcontractacions de la Generalitat Valenciana i contra el nou plec de condicions proposat, CGT crida a participar en l’assemblea que tindrà lloc en l’Avinguda del Cid 154 a les 10h del dissabte 13 de setembre.

Gabinet de Premsa CGT-PV