CGT denuncia que la línia ferroviària de Terol està en perill

El sindicat CGT adverteix del perill de tancament de la línia de tren Saragossa-Terol-València a partir del pròxim mes de desembre per incomplir el mínim d’ocupació fixat pel Ministeri de Foment, el 15%, per mantenir obertes les línies. L’organització sindical va fer ahir una concentració a la plaça de Sant Joan de Terol per denunciar el risc de cloenda de la connexió ferroviària de la ciutat i per reclamar més atenció cap a les línies regionals en detriment de l’AVE, que, segons la seva opinió, acapara les inversions estatals.

El portaveu de la plataforma en defensa del ferrocarril de CGT, Juan Ramón Ferrándiz, va explicar que el proper desembre el revisarà les declaracions d’Obligació de Servei Públic (OSP) per als serveis ferroviaris i aquesta mesura pot desembocar en el tancament de les línies que no són rendibles, com la que connecta Saragossa, Terol i València. Segons el parer del sindicalista, Renfe utilitza l ‘»estratègia» d’empitjorar el servei, amb horaris i freqüències inacceptables per a l’usuari, per propiciar la caiguda de la demanda i, com a colofó, la desaparició de les línies més deficitàries.

La CGT, que també va protagonitzar una xerrada debat a l’edifici de Sindicats oberta al públic, defensa una millora de la xarxa ferroviària i del servei que ofereixen els trens convencionals per invertir la tendència decreixent en el nombre de passatgers. Segons una recent estimació, la línia que uneix Terol amb Saragossa i València ha perdut el 24% dels seus passatgers en els últims quinze mesos.

Mig centenar de treballadors de Renfe i d’usuaris van participar en la concentració reivindicativa de CGT celebrada a la plaça de Sant Joan. Els participants van procedir, en part, de Saragossa i València. Les mobilitzacions es repetiran en altres línies que, segons aquest sindicat, perillen a curt termini. Els manifestants van proferir crits contra la privatització o el desmantellament del tren convencional i contra l’acaparament de les inversions per l’AVE.

Font: Heraldo.es