CGT denuncia que les empreses que opten a la subcontractació del servei de neteja del Complex 9 d’Octubre empitjoren encara més les retallades imposades pel Consell

En el matí d’avui, sindicalistes de la Confederació General del Treball s’han concentrat durant l’obertura de les pliques que ha tingut lloc en la Conselleria d’Hisenda i Administració Pública. Finalment, quatre han resultat ser les empreses que opten al concurs per a l’adjudicació del servei de neteja del complex administratiu de la Generalitat Valenciana. Un servei, les condicions màximes del qual es contemplen en el criticat plec de condicions presentat pel Consell, que es veurà minvat significativament i que carregarà l’ “estalvi” sobre les esquenes d’un col·lectiu molt *precarizado amb acomiadaments, rebaixes salarials i precarització laboral

És una conseqüència directa de la política de privatitzacions i externalitzacions dels serveis públics engegada a partir dels anys 90, així com de l’aplicació de la llei de l’oferta i la demanda.

Quatre empreses s’han presentat al concurs públic promogut pel Consell per a subcontractar el servei de neteja del Complex 9 d’Octubre. El Govern valencià decideix i reflecteix en el plec de condicions fet públic el passat mes d’agost quins són les condicions que exigeix i les empreses ofereixen els seus serveis executant l’ “estalvi” que pretén aconseguir l’administració.

El resultat és obvi. Qui sale perdent és la plantilla: les empreses liciten a la baixa i, damunt, obtindran beneficis. El mínim és que en els pròxims dos anys passe a engrossir les llistes de l’atur més de la meitat de la plantilla actual. Però, si finalment, isquera triada GrupoNet, els perjudicis podrien ser encara majors i fins i tot il·legals ja que, segons ha pogut constatar CGT durant l’obertura de pliques efectuada aquest matí, l’empresa ha presentat condicions que podrien estar per sota de conveni.

A més de GrupoNet, opten Armit Ibèrica SA, Fissa Finalidad Social SL i Recolim SL, totes elles contractes en la ciutat administrativa.

Les treballadores de les actuals subcontractes porten més d’un mes en peus de guerra contra aquest procés pervers: assemblees, concentracions, denúncies públiques… Però el Consell fa oïdes sordes i continua avance amb polítiques d’ “estalvi” absurdes i escandaloses, i més tenint en compte el balafiament i saqueig del que és responsable i protagonista.

Així, una nova concentració tindrà lloc el dimecres 29 d’octubre a les 11h30 en el Complex Administratiu 9 d’Octubre. A més, les treballadores celebraran una assemblea divendres que ve en la qual decidiran quins seran les pròximes mobilitzacions a emprendre. En aquest sentit, la CGT reitera el seu compromís amb la lluita i assenyala que utilitzarà tots els mitjans a l’abast de l’organització per a aconseguir que les ja de per si mateix injustes condicions de treball del col·lectiu no patisquen una nova reculada.

La Confederació General del Treball manifesta així mateix el seu suport a tot el sector de neteja en lluita contra les retallades del Consell (Jutjats de País Valencià, entre uns altres) i crida a acabar amb la fragmentació de la classe treballadora mitjançant la lluita conjunta per objectius compartits, sempre en interès de la classe treballadora.


Gabinet de Premsa CGT-PV 27 octubre 2014