CGT denuncia el repartiment de primes fora de conveni entre 50 empleats de l’EMT per valor de mig milió d’euros a l’any

La Secció Sindical de CGT en l’Empresa Municipal de Transports de València denuncia que en la companyia pública s’estan repartint una sèrie primes que estan fora de les taules salarials del conveni per un valor major a 500 000 euros entre uns 50 treballadors.

El passat 7 d’abril, la direcció de l’EMT València va lliurar, en una comissió negociadora de conveni, d’un llistat de primes fora del propi conveni que l’EMT ha vingut pagant durant anys a treballadors de diferents nivells de l’empresa. Les primes ascendeixen a més de mig milió d’euros anuals i han sigut adjudicades per la direcció arbitràriament.

Tal com denuncia la Secció Sindical de CGT, “ningú ha sabut explicar per què causa i amb quin criteri s’han adjudicat aquestes primes”. El sindicat, assenyala a més que el que ha patit el gruix dels treballadors durant aquests últims anys “és la constant retallada de drets i salaris, al mateix temps que uns 50 privilegiats es repartien un total de més de 500 000 euros sense cap tipus de control, tan sols amb el criteri arbitrari dels màxims responsables de l’empresa”.

En el llistat adjunt apareixen les primes pagades l’any 2016. Les seues denominacions són Prima Consolidada, Prima Lloc Directiu, Prima de Dedicació Especial, i Prima Responsabilitat i Complement de Destinació, i gens tenen a veure amb complements de superior categoria.

En aquest sentit, la Confederació revela que la nova direcció de l’empresa està sol·licitant el consentiment per a complir amb la Llei de Protecció de Dades dels treballadors que tenen ingressos fora de taules per a fer-los públics.

Mentrestant, CGT exigeix que es deixen de pagar aquestes primes i que en la pròxima reunió de conveni, que es celebrarà el 21 d’abril, s’acorde per unanimitat posar fi a aquestes retribucions fora de conveni, per ser injustes i immorals.

Secció Sindical CGT-EMT València