CGT denuncia el col·lapse del servei dels Agents Mediambientals per culpa de la hipocresia del Consell

El portaveu de Compromís a les Corts fa una Proposició No de Llei per a la creació de noves places d’Agent Mediambiental en un futur, mentre el Consell proposa als sindicats l’eliminació de places

Despres de més de dos anys de govern de PSOE-Compromís i després de múltiples reunions amb els representants dels Agents Mediambientals, no sols no s’ha aconseguit cap millora organitzativa ni material, sinò que el col·lectiu de treballadors ha vist com col.lapsa el seu servei per falta de personal de manera que hi ha moltes nits, vesprades i caps de setmana on hi ha comarques senceres sense ningú treballant i a penes es poden organitzar serveis. En tot aquest temps no ha entrat ningú a cobrir llocs de treball vacants, els quals han passat de 20 a 43 en l’últim any, més del doble.

En un any s’ha passat del 8% al 16% de llocs de treball sense cobrir, perquè estan coberts només 221 (1) dels 264 (2) llocs de treball existents en este col.lectiu de funcionaris que treballen a torns les 24 hores del dia, 365 dies a l’any i s’organitzen en grups de 24 en cada una de les 11 Demarcacions Forestals en que es divideix el territori valencià (24×11=264), per tant és necessari que n’hi hagen 264 per cobrir el servei al 100%.

En tot este temps no han cridat a ningú de la borsa de treball activa que hi havia amb més de 200 aspirants i el que han fet és dissoldre-la en juliol i fer-ne una altra de nova a la que només s’han pogut apuntar 4 persones, les quals a hores d’ara encara no estan treballant.

El futur pinta molt malament perquè en estos moments s’està fent una oposició de 10 places, però a la primera prova només han aprovat 25 persones, de les quals 15 ja estan treballant d’interins i per tant la següent borsa que es faça tindrà com a màxim 10 persones, insuficient ni tan sols per a contrarrestar el ritme de jubilacions.

Mentre passa açò, el Consell ha proposat als sindicats representatius l’amortització de dues places d’Agent Mediambiental i, com a única solució per a eixir del pas, el portaveu de Compromís En Juan Ponce Guardiola ha presentat el passat 4 de juliol a les Corts una Proposició No de Llei per a la creació de 41 places noves d’Agent Mediambiental en 2018 i altres 41 en 2019, una proposta que està molt bé, però estem parlant d’unes places que no es podran ocupar fins 2022, així que és una proposta molt electoralista (a més les Proposicions No de Llei no són d’obligat compliment).

Els Agents Mediambientals de la Confederació General del Treball del País Valencià exigim l’entrada immediata dels 4 components de la borsa de treball, l’ampliació de la borsa als 10 aprovats del primer examen de l’oposició en curs i la convocatòria urgent d’un examen per a una nova borsa.

(1)- Segons l’Àrea de Personal de la Web de la Generalitat: http://www.gva.es/va/inicio/atencion_ciudadano/buscadores/personal (estan assignats a les OCMA de Sant Mateu, La Vall d’Alba, Sogorb, Sagunt, Xiva, Xelva, Requena, Polinyà del Xúquer, Xàtiva, Alcoi, Calp i Crevillent).

(2)- Segons la Resolució de 18 de maig de 2016 on es publica la Relació de Llocs de Treball de la Generalitat (DOCV el 25 de maig de 2016).

Agents Mediambientals de CGT