CGT demana absolució de 6 treballadors als que volen empresonar per la seva participació en un conflicte laboral de fa 11 anys

Entre els acusats per lluitar contra el tancament d’una empresa de la comarca del Baix Penedès hi ha dos militants del sindicat.

La Confederació General del Treball (CGT) vol manifestar públicament el seu suport total als sis treballadors i treballadores la causa es veurà el proper 9 de juliol al Jutjat penal nº 2 de Tarragona, per la seva participació activa en la defensa de tots els llocs de treball durant un conflicte que es va desencadenar per evitar el tancament de l’empresa Expert Polymere, situada al municipi de l’Arboç (Tarragona / Baix Penedès) en l’any 2004.

Quatre antics treballadors d’aquesta empresa, així com dos militants de la CGT amb càrrecs en aquella època en les corresponents federacions territorials de la CGT catalana (i actualment en situació de jubilats), s’enfronten a la possibilitat de ser condemnats a penes de presó de entre tres anys i dos mesos i quatre anys i sis mesos, així com al pagament de quantioses multes econòmiques, pel simple fet d’haver lluitat al costat dels seus companys de treball per la defensa dels seus llocs de treball i com a venjança per haver denunciat les agressions que patir a mans d’efectius de la Guàrdia Civil.

Des de la pròpia CGT de Catalunya s’ha posat en marxa una campanya de solidaritat amb aquests sis treballadors imputats en un altre vergonyós cas de repressió contra la gent que lluita i que per la seva honrosa condició obrera més vulnerable resulta enfront dels aparells repressiu i judicial de l’Estat . A la nostra organització anarcosindicalista sabem molt bé que el sistema està rearmant la seva capacitat punitiva contra totes aquelles persones i col·lectius que lluitem en defensa dels drets laborals i socials, sent aquest cas un bon exemple de tot el que diem i tenint en compte que l’expedient hauria d’haver estat arxivat fa molt de temps ja.

I és que ens consta que els actuals governants i la patronal prefereixen a una classe treballadora submisa, atemorida i silenciada, però lluitarem perquè no ho aconsegueixin. A la CGT entenem que la solidaritat és un dels principis fonamentals, no només de la Confederació sinó de tot el moviment obrer, que al llarg de més de dos segles ha conquistat el seu dret a organitzar-se per defensar i millorar les seves condicions laborals i de vida.