CGT critica la decisió del Suprem d’avalar l’ERO de RTVV i continuarà defensant que “Els treballadors no som els culpables”

A l’espera de llegir i estudiar la sentència completa del Tribunal Suprem sobre la demanda de l’ERO de RTVV presentada per la Confederació General del Treball que es va conèixer ahir, la valoració no pot ser més que negativa. El sindicat no obstant açò era conscient de la dificultat d’aconseguir una sentència positiva en el moment en què es va presentar demanda.

El que s’evidencia de la informació que ha facilitat el Tribunal Suprem és que no ha entrat a fons en les al·legacions presentades pel sindicat i s’ha limitat a ratificar la sentència de l’Audiència Nacional deixant-se portar per l’exposat en ella.

D’aquesta forma, la CGT afirma que:

– El sindicat segueix pensant que la llei de tancament 4/2013 que va eliminar el servei públic de ràdio i televisió a la Comunitat Valenciana es va promulgar per a incomplir la sentència del TSJCV que declarava nul el primer ERO de RTVV. La prova és que sols unes hores després de conèixer aquella, el president Fabra va anunciar el tancament de RTVV. El que va venir després va ser un entramat “legal” per a justificar el tancament, la votació d’aqueixa llei de tancament va ser aprovada per la majoria absoluta del Partit Popular demostrant la inexistència de la separació de poders.

– S’insisteix erròniament en la causa econòmica per al tancament. L’empresa tancada, RTVV SAU, era una empresa sanejada de recent creació que fins i tot preveia beneficis. El deute va ser generat per l’antiga RTVV i assumida per la Generalitat pel que s’entén la inexistència d’aqueixa causa econòmica.

– El fet que la majoria de sindicats, a excepció de CGT, signara l’acord d’extinció no vol dir que estigueren d’acord amb ell. De fet en el preàmbul d’aquest acord s’expressa de manera unànime l’oposició al tancament.

– El TS reconeix que a pesar que el motiu del tancament va ser la “força major impròpia” no es va seguir el procediment específic (autorització administrativa), i aquest sol motiu és causa de nul·litat.

Aquesta sentència, com la de l’Audiència Nacional, torna a carregar les culpes sobre els treballadors, que paguen amb la pèrdua dels seus llocs de treball la inoperància dels gestors que van portar a la ruïna a RTVV i que tornen a anar-se de rositas, sense donar explicacions del malbaratament dels diners de tots els valencians.

Tampoc es pot oblidar el paper que ha jugat el govern del Botànic en aquest procés judicial, defensant amb ungles i dents l’ERO del Partit Popular i el tancament dels serveis públics de ràdio i televisió, i traint als treballadors de RTVV amb les seues promeses incomplides en negar-se a arribar un acord per a donar solució a aquest procés judicial.

Una vegada estudiada la sentència definitiva amb els serveis jurídics, la CGT decidirà si continua per la via judicial en altres instàncies fins a aconseguir que se li done la raó. Perquè, com l’organització ha defensat sempre “els treballadors no som els culpables”.

CGT #RTVVtornarem