CGT convoca vaga de 24 hores en els Serveis Movistar de València

250 treballadors del centre de treball situat en el carrer Nicasio Benlloch de València estan cridats a secundar la vaga plantejada el dilluns 10 de desembre per part de la secció sindical de CGT en Atento. Atento és l’empresa de Contact Center que gestiona els Serveis Movistar i el seu comitè d’empresa està format per 3 delegats de CGT, 6 d’UGT, 3 de STC, 3 de CSIF i 2 de CCOO. La Confederació General del Treball és l’únic sindicat que ha arreplegat el malestar existent entre la plantilla i ha decidit respondre en forma de mobilització, mitjançant una aturada de 24 hores, front als abusos laborals

A partir de les 00h fins a les 24h del dilluns 10 de desembre, els treballadors del Servei Movistar de la ciutat de València protestaran amb una jornada de vaga per la situació laboral que pateixen.

Tal com assenyala la secció sindical de CGT-Atento, els empleats s’enfronten diàriament amb vulneracions de les més elementals normes reguladores de les relacions laborals. El clima que es viu en el centre de treball de Nicasio Benlloch, 29 (València) “és de constant pressió, de ritmes de treball insostenibles i de contínues prevencions”.

D’aquesta manera, en el registre de vaga dirigit a la Direcció territorial d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació de la Comunitat Valenciana, la secció sindical de CGT inclou, entre altres motius per a la convocatòria, acomiadaments per malaltia atenent a una normativa que incompleixen quan es tracta de la protecció de la salut dels treballadors; acomiadaments indiscriminats i injustificables que la direcció reconeix com a improcedents; sancions desproporcionades; pressions per a complir objectius o normes internes que no s’ajusten a la normativa laboral; inexistència de pauses per a anar al bany i no respectar les pauses de visualització de pantalles de dades establides per conveni; impossibilitat de conciliar la vida familiar i personal per la imposició de torns partits i en cap de setmana irregulars; la falta d’interès per part de l’empresa d’afegir un temps administratiu entre trucada i trucada per a poder realitzar les gestions pertinent; l’excessiva càrrega de treball, etc.

Demà dimecres 5 de desembre, tindrà lloc la preceptiva reunió entre empresa i sindicat en el Tribunal d’Arbitratge Laboral.