Home / Acció Sindical / CGT convoca vaga de 24 hores el 24 de juliol a Atento contra l’ERO per acomiadar 823 treballadors

CGT convoca vaga de 24 hores el 24 de juliol a Atento contra l’ERO per acomiadar 823 treballadors

_Huelga_Atento_01A València, tindrà lloc una concentració de 12h a 13h en la Pl. de l’Ajuntament, davant la seu de Telefónica/Movistar. La Confederació General del Treball (CGT) informa que, després de consultar a les Assemblees de treballadores divendres passat 18 de Juliol, ha decidit convocar vaga de 24 hores per a dijous 24 de Juliol.

Aquesta vaga coincidirà amb la setena reunió del període de consultes de l’ERO que la va presentar a l’autoritat laboral el 3 de Juliol i que planteja la destrucció de 823 llocs de treball.

La vaga es convoca en tot l’estat espanyol i en tots els serveis i àrees que té Atento Teleservicios Espanya. La CGT recorda que compta amb 41 membres dels Comitè d’Empresa, i amb la majoria del la representació a Madrid i a Barcelona, els centres més afectats per aquesta injusta mesura.

CGT pretén amb aquesta acció que l’empresa es replantegi aquests acomiadaments, i per a això intentarà mitjançant la lluita i la mobilització frenar un acomiadament col·lectiu que és injust i injustificat.

CGT informa que després d’haver celebrat ja 5 reunions del preceptiu període de consultes de 30 dies que estableix la legislació vigent, ha quedat constatat que no existeixen causes per a aquest ERO. No existeixen causes econòmiques (l’empresa té beneficis), no existeixen causes productives (l’empresa té garantits els ingressos fins a 2021) i no existeixen causes organitzatives (els acomiadaments es volen realitzar en 15 províncies, sense modificar en res els sistemes i mètodes de treball de la plantilla, que seguiran sent els mateixos que els existents amb caràcter previ i posterior l’aplicació del ERO). L’única causa real és l’ànsia d’obtenir més beneficis dels amos d’Atento, el fons d’inversió americà, Bain Capital.

CGT denuncia també la complicitat de la multinacional Telefònica d’Espanya amb aquests acomiadaments. Per a CGT és inconcebible com l’antiga matriu d’Atento, ha autoritzat aquests acomiadaments que solament afecten a treballadors que treballen per a serveis de Telefònica-Movistar. CGT recorda que els serveis d’atenció al client de Telefònica ja es troben saturats i amb aquests acomiadaments la qualitat del servei empitjorarà notablement.

A Madrid els treballadors d’Atento estan convocats a una concentració enfront de la seu de Telefònica d’Espanya, en el Carrer Gran Via 28, a les 19:00h. Finalment, CGT informa que la resta de sindicats presents en la taula negociadora de l’ERO, CCOO, UGT, USO i STC també donen suport a aquesta vaga de 24 hores.

Coordinadora Estatal de Telemarqueting de la CGT

http://www.cgt-telemarketing.es/