CGT convoca vaga de 23 hores a Renfe i Adif per al 5 de desembre

  • Reivindica «un ferrocarril públic i social» i rebutja els operadors privats
El sindicat CGT ha convocat una vaga de 23 hores a Renfe i Adif per al proper 5 de desembre, coincidint amb l’operació sortida del pont de la Constitució. Amb aquesta aturada, que començarà a les 00:00 hores i acaba a les 23:00 hores del mateix divendres, la formació manifesta el seu rebuig a l’entrada d’operadors privats que competeixin amb Renfe al Corredor del Llevant i reivindica un ferrocarril «públic i social «.El sindicat, demana així mateix al Govern que aposti «de manera plena» per la inversió en línies de ferrocarril convencional i negociar una sèrie de mesures per als treballadors ferroviaris.

En aquest sentit, CGT «exigeix» que es denunciïn els convenis col·lectius actualment vigents a Renfe i Adif i es negociï la devolució de la paga extraordinària de desembre de 2012, la fi de la congelació salarial i l’ingrés de nous treballadors a les dues empreses «sense precarietat laboral».

Així mateix, la formació reivindica la «plena integració» dels treballadors de l’extinta Feve en les dues actuals companyies, l’operadora i la gestora de la infraestructura, i l’increment dels coeficients reductors de l’edat de jubilació «i l’ampliació a altres categories per obtenir-lo «.

El sindicat no descarta ampliar aquesta convocatòria d’aturada a altres jornades, «en la mesura que cregui necessari convocar si no s’accepten les reivindicacions»