CGT convoca vaga al sector del Telemarqueting el 26 de gener per un conveni digne

Com sabeu, el dijous 26 de gener hi ha vaga convocada, a nivell estatal, en tot el sector del telemarqueting. Aquesta vaga suposa una continuació de les jornades d’aturades realitzades al setembre de 2016, així com de les jornades de vaga de dia complet durant els passats dies 6 d’octubre i 28 de novembre, també de 2016. I diem que suposa una continuació d’aquelles mobilitzacions perquè entenem que, durant aquelles jornades reivindicatives, els treballadors i les treballadores del sector van decidir fer un pas al capdavant amb la finalitat d’obtenir millores reals. I s’assumia un esforç econòmic, per part de tots i totes, però per millorar les coses, per canviar-les, per avançar… No per quedar-nos com estem.

L’escenari no ha canviat. O per ser més precisos: l’escenari ha empitjorat. La patronal del sector fins i tot ha retirat la seva oferta econòmica inicial, això és: no proposen cap tipus de revisió salarial a data d’avui. Unit això al fet que hem perdut un poder adquisitiu del 5% per culpa de l’anterior conveni, i la dada de l’IPC de 2016 s’ha situat en l’1,6%, la nostra pèrdua de capacitat de poder adquisitiu és avui ja del 6,6% des de 2010. Una barbaritat si tenim en compte que el nostre sector és un sector mal pagat, amb un abús de contractació temporal i jornades parcials, qüestió que afavoreix que el salari mitjà de la nostra activitat sigui inferior fins i tot al Salari Mínim Interprofessional (SMI). La majoria dels contractes, avui dia, no arriben a 700€.

En un escenari com aquest, ens sembla que no és moment de refredar la lluita, sinó tot el contrari; en un escenari com aquest, des de CGT entenem que cal incrementar la pressió contra les empreses, que cal copejar la seva imatge davant l’opinió pública i que cal seguir per la senda que ja us comentàvem en anteriors comunicats: La lluita és l’únic camí.

Pel 26 de gener ja s’han confirmat actes a les principals ciutats de l’estat amb empreses de Telemarqueting. Tant a Sevilla, Valladolid, A Coruña, València, Barcelona i Madrid anem a convocar mobilitzacions per treure al carrer el nostre conflicte i que sigui visible nostra lluita una vegada més. La defensa d’un conveni digne, diferent a l’actual, és imprescindible. Els drets s’aconsegueixen lluitant.

I diem que res canvia, que ens quedem igual, si a més de perdre capacitat adquisitiva ens segueixen podent acomiadar a molt baix cost i sense garanties en virtut de l’article 17, o si no tenim garantida la continuïtat en l’ocupació quan es produeix un canvi de contracta (article 18). Diem que res canvia si no existeix cap mecanisme pel qual puguem ampliar la nostra jornada, si només som carn per la picadora gràcies als contractes per ETT, eventuals i obres i servei que són eternes, fins que un dia qualsevol ens donen la puntada de peu. Aquesta incertesa ens impedeix tenir un projecte de vida; una incertesa que afecta a la nostra parella, als nostres fills, a les nostres necessitats més bàsiques.

Portem més de dos anys sense conveni i tenim una patronal que posa les coses cada vegada més complicades. Segueixen sent necessàries mobilitzacions que demostrin als amos de les empreses de telemarqueting que no ens poden tractar com a escombraries, i que si volen guanyar diners han de millorar les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores. El 26 de gener tenim una nova oportunitat de dir prou i de demostrar que estem fartes i que estem disposades a lluitar per canviar les coses.

Per això cal lluitar. Per això tots i totes hem de secundar la vaga del dijous dia 26 de gener. Per això us demanem que seguim recolzant-nos uns en els altres, ja que la patronal espera a un escenari en què la mobilització fracassi per posar finalment preu a la derrota dels treballadors i les treballadores del sector. Els motius per secundar-la us els hem exposat en moltes ocasions. En aquest comunicat us expliquem les conseqüències.

PERQUÈ UN ALTRE CONVENI ÉS POSSIBLE I TU TENS MOLT A DIR!!!

Per altra banda, informem que el 17 de Gener de 2017 s’ha celebrat a l’Audiència Nacional un judici promogut en solitari per CGT contra la decisió de la patronal del Telemarqueting de pagar els incentius que deixem de generar en vacances només a partir de juny de 2016, i no des de 2013, la data en la qual tenim dret segons hem defensat des que va començar aquest conflicte. Milers de reclamacions individuals estaven en joc i CGT ha preparat, presentat i defensat aquesta demanda que esperem que en els propers dies tingui un altre respatller judicial. La resta de sindicats CCOO, UGT i CIG han estat citats a judici i han dit que CGT té raó en la seva demanda. En aquest aspecte la lluita segueix.

Sector Federal de Telemarqueting de la CGT
https://www.cgt-telemarketing.es//
https://www.facebook.com/cgttelemarketing/
https://twitter.com/cgttelem