CGT convoca vaga a HP l’1 de juliol

Les seccions sindicals de CGT a HP Outsourcing, HP Processos i HP Consultoria i Aplicacions han convocat Vaga estatal el proper 1 de Juliol.

El motiu és la política d’acomiadaments continuada de l’empresa, que porta acumulats 1200 en 4 anys, entre ells 200 que van ser part d’un ERO a Saragossa el 2014 i 84 acomiadaments en l’últim quadrimestre de 2016.

Això ha suposat progressivament la substitució d’un 44% de la plantilla indefinida en aquests últims anys per personal subcontractat i ETT en precàries condicions laborals.

Des de CGT s’ha pressionat a l’empresa en els últims 4 anys amb més d’un centenar d’accions i vagues fins a asseure-la a negociar i estar molt prop d’un possible preacord. No obstant això, l’empresa ha portat la negociació a una situació de bloqueig, impossibilitant qualsevol via de diàleg.

Cal recordar que en els 30 anys que HP porta implantada a Espanya, mai s’ha donat un resultat negatiu i dins d’Europa, HPE Espanya va donar la millor xifra de resultats el passat quadrimestre.

Des de CGT s’ha convidat a la resta de forces sindicals de HP a recolzar aquesta vaga per obligar a l’empresa a assumir compromisos en matèria d’ocupació de cara a la fusió amb CSC i paralitzar aquesta política actual d’acomiadaments indiscriminats. S’ha confirmat el suport per part de CSI i CCOO Indústria a HP Consultoria Madrid.

Els sindicats CCOO Serveis i UGT guarden silenci. Cal tenir en compte que en una vaga semblant el 2012 van anunciar a la plantilla que no anaven a secundar-la.

La vaga pot generar incidències en els principals sistemes informàtics de grans empreses de banca, transport, alimentació, energia i administracions públiques. Les seccions sindicals de CGT organitzaran concentracions davant de seus corporatives dels principals clients.

Secció Sindical CGT HP

Coordinadora d’Informàtica de CGT
http://www.cgtinformatica.org/
https://twitter.com/Informatica_CGT