CGT convoca vaga a Correos d’àmbit estatal

  • EN DEFENSA DELS DRETS LABORALS DURANT LA NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA. LES ATURADES SERAN LES TRES ÚLTIMES HORES DELS DIES 22, 23, 27, 29, 30 DE DESEMBRE I 2 DE GENER. ESTAN CONVOCATS TOTS ELS TREBALLADORS DE CORREOS, DE REPARTIMENT, FINESTRETA, LOGISTICA, ETC.

Els treballadors de Correos ens trobem immersos en la negociació de les nostres condicions de treball des de fa mesos. L’empresa ha dilatat aquest procés amb manifesta mala fe, per acabar amenaçant amb la fi de la ultra activitat de les condicions actuals i com a conseqüència patir un major retrocés en les ja precàries condicions que suportem.

Correos que en l’actualitat compta amb una plantilla aproximada de 53.000 treballadors, es troba en la fase final d’un procés de privatització. Des que es va convertir en S.A. l’any 2001, les condicions laborals han anat empitjorant considerablement, així com la qualitat del servei que reben els usuaris.

CGT defensem en la negociació: les 35 hores setmanals de jornada laboral, 30 hores per als torns de nit, recuperació del poder adquisitiu perdut després de reiterats anys de congelació salarials, la no vinculació de les nostres retribucions a complements variables que penalitzen fins i tot les malalties, cobertura de totes les baixes, jubilacions, etc. en un país amb més de 6 milions d’aturats. La no aplicació de la polivalència en el treball, ja que aquesta implica canvis de funcions i de torns, que suposen la precarització per als treballadors i la pèrdua de qualitat per als usuaris.

També exigim que es de solució al col·lectiu de fixos discontinus, que després d’aprovar un examen d’ingrés el 2006, continuen sense un lloc de treball estable.

Les aturades convocats aniran acompanyats d’actes de protesta. Pel que es fa una crida a la solidaritat de tots els usuaris, en benefici d’un servei públic i de qualitat. Contra les retallades laborals i socials, ni un pas enrere.