CGT commemora els 80 anys de la constitució de la Federació de Dones Lliures

Les jornades, que tindran lloc des del 8 al 10 de setembre a l’auditori cultural Casa del Rellotge de Madrid, comptaran amb la participació de Marta Ackelbersg, Laura Vicente, Antonina Rodrigo, Maria del Carmen Agulló i Dolors Marín.

La Confederació General del Treball (CGT), a través d’unes jornades, retrà homenatge a una organització anarquista que va ser capaç d’aglutinar a desenes de milers de dones amb un important compromís de militància, convertint-se en una de les més avançades dins del moviment llibertari i precursora del feminisme modern.

CGT se sent hereva de la llarga tradició de lluita anarquista dels dos últims segles i posa especial atenció a aquesta organització que sens dubte va significar un punt d’inflexió en època en què la dona estava condemnada a la desigualtat, a l’explotació ia la submissió en un context generalitzat de maltractament, incultura i analfabetisme.

José Manuel Muñoz Póliz, S. Gral. De CGT, va explicar en la presentació d’aquestes jornades que des de l’organització anarcosindicalista «estem orgullosos i orgulloses de rescatar aquesta part de la memòria, que a més de les cunetes, hi és i altres han intentat que no es conegués. Parlem d’unes dones que van decidir defensar la igualtat fa 80 anys i les reivindicacions estan d’actualitat en la nostra època com la sexualitat, l’avortament, l’educació, etc. «.

Paula Ruiz, Sª de la Dona de CGT es va encarregar d’explicar en què consistirien algunes de les activitats que estan previstes durant les jornades i va recordar que durant el mes de setembre es podrà visitar al Centre Dotacional Integrat Arganzuela les exposicions «La Dona al Anarquisme espanyol «i» La mirada de Kati Horna «.

Esteban Guijarro, S. Gral. De CGT Madrid, va destacar el treball col·lectiu que s’ha realitzat per a posar en marxa les jornades i totes les activitats relacionades amb les mateixes: «sobretot han estat dones les que han tirat endavant aquest projecte per rescatar de l’oblit un moment molt important que va estar sens dubte en els orígens del feminisme a l’Estat espanyol «.

En la presentació de les jornades va estar present Rommy Arce, regidora del districte d’Arganzuela i Usera de l’Aj. De Madrid, que va agrair a CGT l’esforç per recuperar de l’oblit la tasca d’aquestes dones.

Gabinet de premsa del Comitè Confederal de la CGT