CGT celebra que la mobilització de la plantilla haja aconseguit que Correos cobrisca les vacants de Sant Vicent a València

La plantilla de la Unitat de Repartiment nº9 del carrer Sant Vicent 175 de València va acordar en assemblea realitzar una vaga de 2 hores des del passat 27 de desembre i amb caràcter indefinit en contra de les retallades de personal, la pèrdua d’ocupació i per un servei públic de qualitat. D’aquesta forma, els treballadors del districte 17 del centre de treball, després de dos dies de vaga parcial, han aconseguit finalment un resultat positiu i immediat: l’empresa ha procedit a cobrir la totalitat dels llocs de treball vacants.

Com a conseqüència de les campanyes de retallades de personal, falta de cobertura de llocs i pèrdua d’ocupació que de manera periòdica escomet Correos, i de les quals els autènticament perjudicats són tant els treballadors com la qualitat del servei postal i els usuaris de Correos, CGT va proposar la possibilitat d’elaborar algun tipus d’estratègia en defensa d’aquests interessos, que són els de tots. Fruit del debat en la pròpia Unitat de Repartiment 9 de València, es va acordar convocar les aturades reivindicant unes condicions dignes de treball i un servei públic digne.

Cal assenyalar que Correos no compleix ni amb els requisits que ella mateixa planifica. Així, després del que l’empresa anomena reestructuracions (supressió de seccions de repartiment), les seccions que el personal reparteix, creixen en ser-los assignades parts del recorregut de les seccions suprimides. Açò ha ocorregut una vegada després d’una altra, arribant a ampliar-se fins a ser impossible d’assumir. Quan Correos realitza aquestes supressions de llocs de treball ho fa assegurant que després d’elles totes les seccions de repartiment que queden romandran cobertes. Però no és cert, doncs la plantilla roman coberta al complet durant uns pocs mesos, transcorreguts els quals repeteix la mecànica, deixant de cobrir nous llocs de treball, al principi temporalment, per a després passar a suprimir-los de forma definitiva. I així, es repeteix la història com si d’un bucle es tractara.

A més, a açò cal sumar-li la falta de cobertura dels llocs en les situacions d’absentisme per baixa mèdica i de permisos retribuïts de la plantilla, ja que en aquests casos Correos opta per no cobrir els llocs deixant més treball per a la ja insuficient plantilla existent, que ha d’assumir aqueix “extra”.

Aquesta conjuntura ha provocat que el treballadors de la UR 9 de València es mobilitzaren en contra de les retallades, la falta de personal i la deterioració del servei públic. Així, els treballadors del districte 17 de València van optar per engegar aquesta vaga parcial de 2 hores que, amb uns costos reduïts per a la plantilla (descomptes de 2 hores en nòmina) han obtingut uns resultats manifestament positius, ja que després de dos dies d’aturades l’empresa va reaccionar cobrint totes les seccions vacants. Açò demostra clarament que tenir una actitud reivindicativa i de lluita dóna els seus fruits.

CGT-Correos València

2 febrer 2018