CGT alerta que el fum de la fuita dels trens entra als vagons

La secció ferroviària del sindicat CGT ha denunciat que el fum d’escapament dels trens de la línia convencional València-Conca-Madrid entra en els vagons dels viatgers causa de la falta de manteniment i l’antiguitat dels combois que circulen. Aquest problema s’ha detectat únicament en aquesta connexió, on s’empra material rodant de més 30 anys, ja que van ser construïts entre 1981 i 1984.

El portaveu sindical, Juan Ramón Ferrandis, ha explicat que aquests trens, denominats 592, pateixen problemes de combustió, però que «mentre que el motor no falli, el tren surt». S’afegeixen altres problemes com el disseny, ja que els fums de la fuita s’absorbeixen per les reixetes de l’aire condicionat que estan al sostre, al costat de la fuita de fums, reenviant aquests a la zona dels de viatgers.

«Un altre inconvenient és el folrat aïllant dels tubs d’escapament, el que dificulta la visualització de fuites, que poden generar l’entrada de gasos a la sala de viatgers», va advertir. Caldria afegir també, segons el sindicat CGT, les avaries a la calefacció ia l’aire condicionat, tal com consta en les queixes que han traslladat alguns usuaris d’aquesta línia ferroviària.

Actualment, aquest model s’empra en l’esmentada línia convencional entre València i Madrid, València-Caudiel en rodalies i València-Alcoi en mitja distància. Precisament són algunes de les connexions ferroviàries sobre les que aquesta organització sindical ha alertat de la possible desaparició amb la propera revisió que ha de realitzar el Ministeri de Foment de les anomenades línies d’obligació de servei públic.

Aquesta qualificació obliga que hi hagi un mínim d’un 15% d’ocupació per mantenir obertes les línies, el que va provocar que el 2013 algunes connexions, com la que uneix València amb Saragossa, tinguessin una reducció de freqüències.

Font: I. DOMINGO/ Las Provincias