CCOO i UGT van acomiadar a 672, CGT negocia i lluita per la readmissió

Durant tot el dia 25 de novembre, hi va haver una reunió entre l’empresa, els sindicats signants del ERO i els que demanem i vam guanyar, com així va sentenciar l’Audiència Nacional, l’anul·lació de mateix. La intenció d’aquesta reunió era arribar a un acord per donar el carpetada final a la intenció de l’empresa i els seus sindicats d’acomiadar 672 companyes.

La intenció inicial dels signants del ERO era que totes les seccions acordásemos que havia causes per al mateix, ia canvi, l’empresa readmitía a un nombre limitat de companys. Proposta que valorem com inacceptable.

En nom de finalitzar d’una vegada amb això, i vist que molts dels treballadors i treballadores que es van apuntar com a voluntaris a l’ERO no volen ser readmesos, la CGT va proposar el següent:

-La Empresa reconeix que l’ERO acordat per ella, CCOO, UGT i FASGA ser no ajustat a dret, el que vol dir que NO existien causes per a això.

-TOTS Els treballadors que ho sol·licitin, seran readmesos (amb els seus salaris de tramitació).

-A Aquells que no vulguin tornar se’ls reconeix la improcedència del seu acomiadament realitzat a l’agost.

-A Més, l’empresa retiraria el recurs anunciat a la sentència de l’Audiència Nacional que declarava l’ERO nul.

-I En contrapartida, els sindicats demandants, ens comprometem a no sol·licitar l’execució total de la sentència.

Important és que l’empresa reconegui que no hi havia causes, ja que davant possibles nous expedients (ERO o modificacions), aquesta haurà de buscar altres excuses ja que aquestes ja no li serveixen.

Davant aquesta proposta l’empresa, que ara està amb l’aigua al coll, es mostra receptiva, així com la resta dels sindicats que van demandar l’ERO.

Sorprenent (o no) és la posició d’UGT i CCOO; es mostraven partidaris de la primera oferta, però no obstant això es mostren contraris a aquesta última, i són les úniques seccions que no signen aquest acord d’intencions. L’únic que podem entendre de la seva posició, és que es mostren contraris a acceptar que no hi havia causes per l’ERO, ja que això voldria dir que van signar 672 acomiadaments sense motius. ¿Perquè es neguen a signar? De què tenen por? ¿Que és el que perden si signen?

Cal tenir en compte que perquè aquest acord d’intencions es compleixi, han de signar TOTES LES SECCIONS SINDICALS. Si ells no signen, ni es signarà ni s’aplicarà.

Des de la CGT esperem que finalment es compleixin tots els requisits per poder donar per finalitzat l’ERO i no haver d’esperar diversos mesos fins que el Tribunal Suprem resolgui, i així es readmeti JA a tots els que vulguin, i els que no vulguin puguin continuar amb les seves vides sense esperar a una resolució dins de molt temps.

El que avui s’ha signat és una declaració d’intencions per arribar a un possible acord divendres. Des de CGT tenim clar que no ens podem permetre que cap treballador / a que vulgui recuperar el seu lloc de treball no pugui fer-ho, ja que és de vital importància en la nostra proposta. Per això estarem presents quan s’informi a cada un durant aquesta setmana de les diferents opcions que té i pugui decidir sense pressions de cap tipus. A més, seguim estudiant propostes que siguin garantistes no només de les condicions dels companys i companyes que demanin la seva readmissió, sinó també del futur de la campanya MOVISTAR. veure taula

Ara CCOO i UGT us diu que en CGT acceptem acomiadaments, us tornen a mentir i no reconeixeran la veritat. Nosaltres estem lluitant perquè 672 persones aconsegueixin el que volen: uns, seguir amb les seves vides fora d’Atento i els altres, RECUPERAR seus llocs de treball. CCOO i UGT preferirien que els 672 seguissin al carrer, per no haver d’assumir el que tots sabem: QUE SIGNAR 672 ACOMIADAMENTS SENSE CAUSA, QUE VAN POSAR PREU ALS LLOCS DE TREBALL I QUE vulnerar els drets dels QUE LLUITEM.

Es pot, s’ha de, lluitar contra els ERO

I només així es guanyen!