Benimàmet reivindica treball digne en un mural al carrer

La Asociación de Personas Desempleadas y Precarias de Benimámet lleva a cabo distintas iniciativas.

Aquest cap de setmana, i dins de les actuacions previstes per l’Associació de Persones Aturades i Precàries de Benimàmet, s’ha pintat un mural en un cèntric carrer de la nostra pedania, per reivindicar treball digne per a totes les persones en situació d’atur o amb treball precari de Benimàmet.

El mural consta de dues parts diferenciades:

– Una en la qual es llegeix la frase «No hi ha res a perdre excepte les cadenes», que fa al·lusió a la manca de recursos de les persones desocupades, que en molts casos ja no tenen la possibilitat de rebre cap ajuda de l’administració, per la qual cosa no els queda res més que la lluita personal i col·lectiva per reivindicar un futur millor.

– L’altra part és un dibuix del nostre escut (una roda de molí amb les seves aspes) en el qual apareix una figura encadenada per la hipoteca, la crisi, l’atur, les factures i la precarietat laboral, com una al·legoria a aquesta societat neoliberal a la qual estem lligats de peus i mans i que ens obliga a ser consumistes potencials per a poder-nos sentir realitzats i integrats en ella.

Una altra de les accions dutes a terme aquest estiu és la de la missiva l’alcalde de València, registrada el passat mes de juny, en la qual se li informava de les següents reivindicacions (necessitats) d’aquesta pedania:

– La necessitat de disposar d’una oficina d’ocupació a Benimàmet.

– La contractació de persones aturades d’aquesta pedania en les obres del Parc Lineal.

– La formació d’una borsa d’ocupació amb la qual gestionar el manteniment, neteja i jardineria dels espais públics del nostre barri, així com que les persones incloses en la borsa poguessin rebre la formació adequada per a això.

– La possibilitat que les persones en situació de precarietat o atur puguin obtenir descomptes en poliesportius i altres serveis municipals, així com bons per al transport públic.

– L’activació de la Fira de Mostres, així com del Velòdrom, per tal de que pal·liïn la xacra de la desocupació de Benimàmet.

Amb aquestes accions es pretén donar visibilitat a aquesta Associació i a les persones en situació de precarietat i atur que representa, que seguiran treballant per reivindicar un futur millor per a totes i tots.